avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante la carduri societati nebancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante la carduri societati nebancare

Buna ziua!Am o restanta la un card Cetelem care nu cred ca o mai pot plati , deoarece plec in Canada si nu mai am nici o posibilitate de plata acuma.In tara ramane doar un singur imobil care este ipotecat la o banca pentru inca 8 ani de zile ,pentru care sper sa trimit bani de acolo pentru rate.
Cand am facut creditul ipotecar cardul respectiv nu la vazut banca , si cand l-am primit a venit prin posta in urma achizitionarii unor electocasnice in rate.
Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi consecintele pe termen lung ,avand in vedere ca nu am de gand sa ma intorc in Romania in urmatorii multi ani .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 15:13, 27 Decembrie 2010
avand in vedere faptul ca imobilul pe care il detineti este deja ipotecat in favoarea unei banci, acea banca are intaietate in eventualitatea unei executari silite, iar IFN-ul unde aveti acel card respectiv Cetelem, mai mult ca sigur ca va vinde datoria catre o companie de recuperari creante. Daca nu vor avea ce sa execute iar dvs nu veti figura in urmatorul an cu venituri, este foarte posibil ca dosarul sa se inchida cu debitor insolvabil, dar exista si posibilitatea sa fiti urmarit 3 ani pana la termenul de prescriere. termenul de prescriptie al executarii silite pt bunuri mobile este de 3 ani iar cel pt bunuri imobile este de 10 ani, eu va sfatuiesc , ca in cazul in care nu veti mai achita cele 2 datorii, sa fiti atent, adica sa nu mai achiziionati nimic in tara pe numele dvs pt o perioada de timp.
10 ani prescriptie pt imobile? De unde ai scos-o pe asta?
Un caz recent. Un executor a scos la vanzare un imobil care era ipotecat la alta banca unde ratele erau la zi.
Poate face acest lucru fara probleme.
Banca unde creditul este la zi transmite executorului suma la zi datorata sau poate declara si ea scadent anticipat creditul.
Executorul vinde, isi ia intai cheltuielile de executare si apoi din ce ramane da creditorului ipotecar ( banca la care ratele erau la zi).
Daca mai ramane ceva, executorul va vira banii in contul celuilalt creditor ( cum ar fi in cazul dvs. Cetelem). Asa ca sfatul meu e sa nu va culcati pe-o ureche si sa vedeti cum rezolvati problema.
Totodata, e de dorit sa lasati adresa de contact din Canada sau o procura cuiva din tara si sa notificati aceste lucruri Cetelem-ului pt a fi la curent non stop cu procedurile, altfel cine stie cum va treziti cu casa vanduta si nici macar nu stiti ( ma refer la afisari de somatii, de publicatii de vanzare) si dupa aia e mai greu sa rezolvati problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Cum este procedura de executare silita in cazulunui credit restant cu ipoteca imobiliara? mariusmihai76 mariusmihai76 am un credit ipotecar cu cu ipoteca sunt in urma cu plata ratelor si banca ma ameninta ca voi fi dat la executori,ce se va intampla acum si cat dureaza ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)