avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

buna ziua,
ma numesc manea nicolae si sunt pensionat pe caz de boala(LMNH-cancer).am facut tratament aproape 2 ani , a mers bine, boala este in remisie totala si mai am de facut 2 cure adica pina in aprilie.
nu fac tratament acasa, deci in aprilie dupa ultima cura nu mai iau nici un tratament.
boala este in remisie dar eu obosesc foarte usor si nu am voie sa fac efort.
deci as avea si eu urmatoarea intrebare daca se poate:in august sunt chemat pentru reevaluare la comisie se poate sa m-i se taie pensia pentru ca sunt in remisie completa si nu mai iau nici un tratament?nu ca nu vreau sa muncesc dar acum chiar nu pot, chiar daca sunt in remisie obosesc imediat la cel mai mic efort.
as vrea sa stiu si eu care este legea (regulamentul) dupa care iau deciziile comiisile de expertiza medical .daca cineva o detine si se poate sa mi-o dea si mie i-as multumi din tot sufletul.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze daca am scris prea mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:46, 27 Decembrie 2010
Deci revizuirea de anul acesta a trecut cu bine. Ma bucur, multa sanatate. Daca veti ramane incadrat in grad de invaliditate si la anul, asta numai comisia de expertiza medicala stabileste.

Stiu ca ati cautat anexa HG nr. 400/2001 privind criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradul I, II, III de invaliditate. O puteti citi accesand link-ul de mai jos sau accesand "documente utile" (in dreapta paginii).
www.avocatnet.ro/content/con...

In octombrie a aparut Ordinul nr. 1.418/2010 privind aprobarea Procedurii de incadrare in grade de invaliditate in vederea inscrierii la pensia de invaliditate si a Procedurii de verificare a incadrarii in grad de invaliditate. Il puteti citi accesand link-ul de mai jos. Cititi si fisierele atasate.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avc - pensie de invaliditate gigy01 gigy01 persoanele bolnave de accident vascular cerebral pot beneficia de pensie de handicap ?:(( (vezi toată discuția)
Sistarea pensiei de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si sufar de limfom malign non hodgkin cu celula mare b, motiv pentru care sunt pensionat pe caz de boala gr 2, si as ... (vezi toată discuția)
Afectiune coree huntington - pot beneficia de pensie de invaliditate sau nu? ContSters71676 ContSters71676 Buna seara, as dori sa stiu daca boala Coree Huntington ( o boala degenerativa a creierului) este o boala cu care poti fi pensionat sau nu.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)