avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... AVC - pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

AVC - pensie de invaliditate

persoanele bolnave de accident vascular cerebral pot beneficia de pensie de handicap ?:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:18, 4 Ianuarie 2011
Pensia de handicap nu exista. Exista pensia de invaliditate si indemnizatia care se acorda persoanelor incadrate in grad de handicap.

Pentru a beneficia de pensie de invaliditate, orice persoana trebuie sa aiba un anumit stagiu de cotizare in raport cu varsta. Nu ati spus nici varsta, nici vechimea in munca a persoanei pentru care intrebati.

Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala. Trimiterea catre comisia de expertiza medicala v-o da medicul de familie.

Puteti citi, accesand lik-ul de mai jos, anexa HG nr. 400/2001 privind criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradul I, II si III de invaliditate.
www.avocatnet.ro/content/con...

Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensie de invaliditate? mihaibatranu mihaibatranu Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensionarea medicala. (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si sunt pensionat pe caz de boala(LMNH-cancer).am facut tratament aproape 2 ani , a mers bine, boala este in remisie totala ... (vezi toată discuția)
Anexa hg 400/2001 Cristina U Cristina U buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu anexa LA hg 400/2001 ,deoarece nu o pot gasi nicaieri . Multumesc frumos (vezi toată discuția)