avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariul avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariul avocat


Buna ziua,

Am avut un proces de iesire din indiviziune, instanta conf art 274, alin3, CPC,
avand in vedere complexitatea medie a cauzei , cat si valoarea redusa a obiectului ,obliga parata numai la suma de 600 lei,dintr-un cuantum de 3000 ron.
Avand in vedere deplasarile numeroase ale avocatului ( 11 sedinte), cat si faptul ca procesul a avut loc intr-o alta localitate, merita sa facem recurs pentru aceste cheltuieli?


Multumesc !
Mihaela
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:38, 27 Decembrie 2010
Doar dvs sunteti in masura sa apreciati daca "merita" din punct de vedere financiar.
Trebuie sa stiti insa ca si recursul se timbreaza (1/2 din taxa achitata pt actiunea introductiva) si nu este obligatoriu ca instanta sa revina asupra cheltuielilor.
Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului se timbreaza cu 50% din taxa datorata la suma cotestata. (art 11 din L 146/1997).

600 lei impartit la 11 sedinte intr-o alta localitate = ... atat platesc eu femeia de servici pentru o "sedinta" de aspirat si sters praful din birou la sfarsit de saptamana. (...in aceeasi localitate)
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru apel goldfish goldfish buna ziua! am facut un apel intr-un proces de evacuare, eu sunt apelantul (parat in prima instanta). Cu cat trebuie sa timbrez apelul? mai am o alta ... (vezi toată discuția)