avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie a locuintei

In primul rand CRACIUN FERICIT tuturor si LA MULTI ANI!

Ma intereseaza daca sunt obligata de lege sa inchei asigurarea obligatorie de 20 euro, avand in vedere ca eu am asigurare facultativa la casa.
In cazul in care este valabila doar asigurarea facultativa , vreau sa citesc legea.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 20:17, 27 Decembrie 2010
Ar fi fost bine sa va uitati pe forum inainte sa postati. Sunt vreo 20 de posturi cu exact aceeasi intrebare.
Daca asigurarea dvs cea faculttiva va acopera cele trei riscuri: "CAI" = cutremu, alunecari de teren si inundatii atunci nu mai trebuie incheiata asigurare obligatorie.
Legea este 260/2008 care a fost modificata recent in sensul ca se accepta si asigurarile facultative.
Daca aveti o asigurare facultativa in vigoare la 19 dec 2010 sunteti obligata sa incheiati pe cea obligatorie la expirarea celei facultative. Modificarile legii 260/2008 au fost publicate in MO 844/16.12.2010.
NU ESTE ADEVARAT. SE POT INCHEIA ASIGURARI FACULTATIVE SI NU MAI ESTE OBLIGATORIU INCHEIEREA CELEI OBLIGATORII.NU MAI INDUCETI LUMEA IN EROARE!!!!
multumesc
Parca mai stim ce este adevarat!Poate nici nu exista o asigurare obligatorie,ne imaginam cu totii!
cosmin77,pe mine chiar ma induceti in eroare:"nu mai este obligatoriu incheierea celei obligatorii".

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)