avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie a locuintei

In primul rand CRACIUN FERICIT tuturor si LA MULTI ANI!

Ma intereseaza daca sunt obligata de lege sa inchei asigurarea obligatorie de 20 euro, avand in vedere ca eu am asigurare facultativa la casa.
In cazul in care este valabila doar asigurarea facultativa , vreau sa citesc legea.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 20:17, 27 Decembrie 2010
se poate incheia asigurare obligatorie PAID la pretul de 20 euro si nu aveti nimic asigurat sau se poate incheia PAID Complet la 20 euro si aveti si alte riscuri asigurate.
:)Polita obligatorie se numeste PAD.Riscuri acoperite:cutremure de pamant,alunecari de teren sau inundatii,ca fenomene naturale.Aceste nimicuri sunt asigurate.
Cat priveste polita la care faceti referire(Pad Complet era inainte de modificarea legii,acum este Plus,parca)este o polita facultativa-poate fi numita oricum,si-De la obligatorie inspirata-
Toata lumea spune:liber la incheiat asigurari facultative! Sincer,cred ca am eu o problema.De fapt,care mai este litera si spiritul legii?
Nu sfatuiesc pe nimeni sa tina cont de parerea mea.Chiar ma abtin sa calific posibilitatea la care s-a ajuns:exista o asigurare prin efectul legii care creeaza obligativitatea de a incheia o asigurare facultativa sau,pentru cei care vor sa asigure "nimic",posibilitatea de a incheia o asigurare obligatorie.
Asta spun asiguratorii care nu sunt in PAID,la fel spun si cei din PAID.
Ce spune legea datorita careia este in discutie asigurarea obligatorie a locuintelor?
Este timida,buna...blanda...Ce vrea ea? Mai nimic!
"Sunt eu obligatorie dar cedez nimicul meu surorilor facultative.Chiar va rog!"
Cred ca sunt singura care nu pricepe nimic din nimicul acesta.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)