avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... motiv concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

motiv concediere

buna ziua. Ca angajator, am o lucrare care se va termina curand si nu mai am ce le da de lucru la 2-3 oameni din firma. Pentru acestia voi face o decizie de concediere individuala cf art. 65 - desfiintare de post. Motivatia pe care o trec pe decizia de concediere este incheierea lucrarii respective. Este un motiv bun acesta, ca sa nu am probleme in cazul in care s-ar gandi vreunul din ei sa conteste in instanta decizia de concediere ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 27 Decembrie 2010
Pana terminati lucrarea , este posibil a intra in vigoare noul cod al muncii si atunci datele problemei se schimba pt ambele parti contractuale .
Motivul/motivele trebuie sa fie cele reale deoarece,in cazul in care un salariat contesta decizia de concediere,dv sa aveti toate argumentele justificarii acesteia.
In motivatia desfiintarii locurilor de munca respective scrieti ca aceasta se intampla datorita restrangerii activitatii cauzata de incheierea lucrarii X si ca nu mai aveti alta lucrare care sa permita folosirea si a acelor salariati.
Motivatia va fi restrangerea activitatii din lipsa lucrarilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat cu preaviz pe motiv de restrangerea activitatii dar in perioada mea de preaviz au angajat pe altcineva. maader maader Buna seara, in urma cu o luna am fost concediat cu preaviz pe motiv de restrangere activitate, lipsa comenzi. Am intrerupt perioada de preaviz cu un ... (vezi toată discuția)