avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate iesi mama la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate iesi mama la pensie?

Mama mea este angajata din 01.09.1979, in perioada 79-80 a lucrat la un spital, iar din 80 pana in prezent la un serviciu de ambulanta. In prezent are varsta de 50 de ani si 4 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea: cand se va putea pensiona ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:02, 27 Decembrie 2010
Stagiul minim de cotizare l-a realizat , avand o vechime de 31 de ani si 3 luni.
Nu trebuie sa mai lucreze pana la 61 de ani si 10 luni?
Din ce am inteles eu , ea s-ar putea pensiona si acum pentru limita de varsta, desi are 50 de ani?
Mama dvs. nu se poate pensiona acum. Recititi mesajul meu anterior. Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta orice persoana trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii: sa realizeze stagiul minim de cotizare si sa implineasca varsta standard de pensionare.

Mama dvs. indeplineste doar o conditie, pe cea a stagiului minim de cotizare. Din cauza asta am spus ca nu mai este necesar sa lucreze (vechimea in munca inseamna stagiu). In schimb nu indeplineste conditia referitoare la varsta standard de pensionare.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi mama la pensie? Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Mama mea nascuta in 17.03.1959 are vechime in munca de 28 ani. Ma intereseaza cand poate iesi la pensie pentru limita de varsta si la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Apostoaemihai Apostoaemihai sant nascuta in 23.06.1958.am o vechime in munca de 24 ani,din care 15ani la gr. a doua de munca.Vreau sa stiu cand am dreptul la pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)