avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma poate ajuta cineva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma poate ajuta cineva?

buna ziua! sunt mamica a 3 copilasi minori,casnica,casatorita de 7 ani cu un om violent(dezint.de fam cu interes pt apartam.meu)care vrea sa divorteze..Situatia ar fi aceasta: A:avem impreuna un apart.eu 3 sferturi el un sfert,primit de la mama si sora mea prin donatie.Eu si sotul le am despagubit pe ele sa si cumpere o gars conf 1,printr un imprumut la cec pe numele lui care e achitat de amandoi si el si a vandut garsoniera conf 3(care o avea dinainte de casatorie). B:avem o masina luata in timpul casatoriei pe numele lui.nu e noua. C: in primavara am facut o depresie din cauza lui(ceea ce mi facea zilnic fara intrerupere) nu intru in detalii ca sunt fff muuulteee,si am f internata la psihiatrie cam o luna,am luat tratatment iar acum sunt bine.a incercat sa profite ca luam pastile m a luat de mana sa mergem la notar sa i trec apartam.pe numele lui,mai mult cu forta.nu am facut acest lucru si de aici toate problemele: ma terorizeaza fizic si psihic in toate felurile in fata copiilor care au si ei de suferit.de ex suna obsesiv cand e la servici de 30 40 ori pe zi cand dorm cu copii.a pus stapanire pe casa pe mine pe banii copiilor pe absolut tot. D: el are un salariu destul de bun insa pe cartea de munca are trecut minimul. Vreau sa scap din aceasta situatie si as avea nevoie de cateva raspunsuri,daca ma poate ajuta cineva: 1: pe per.divortului pot sa cer evacuarea lui din locuinta daca e violent?am plangeri la politie pt violenta.deci dovezi. 2: daca voi pleca din locuinta cu copii cand incepe divortul si el ramane si face datorii in casa cu telef,asociatie vinde lucruri, cum pot sa recuperez acesti bani? trebuie sa anunt la politie ca am plecat? 3: cui revin minorii in acest caz? el fara casa eu "nebuna" fara servici(curand ma voi angaja sa pot sa i cresc) ?se poate sa i preia mama mea pe semnatura ei (ea lucreaza)? 4: se poate face o evaluare a bunurilor noastre inainte de divort sau in timpul acestuia? nu as vrea sa vanda masina si sa puna banii deoparte pt el. sau trebuie sa am martori ca el a avut masina?cum se face in astfel de cazuri? 5: ce alternative sunt sa l despagubesc pt sfertul lui de apartam. pt ca nu prea am posibilitati materiale? va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 15:12, 27 Decembrie 2010
in primul rand va doresc mult succes!
D a se poate face cerere de evacuare pe calea unei ordonante presedintiale , in timpul sau inaintea divortului.
Se poate face o lista a bunurilor care se poate depune la dosarul instantei in vederea partajului.
Daca va vor fi incredintati copii, instanta va dispune sa ramaneti in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort.. nicwwl nicwwl am o mare problema cu sora mea care ar vrea sa divorteze de sot.ei au impreuna 3 copii(3/4/8 ani) si un apartament care a fost al mamei noastre iar eu cu mama ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot din locuinta anl ioanborza ioanborza Am fost casatorita 12 ani,am divortat, pe parcursul casatoriei am primit locuinta ANL pe numele meu,lucrand in sanatate si avand salariu mare,acum am divortat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)