am o mare problema cu sora mea care ar vrea sa divorteze de sot.ei au impreuna 3 copii(3/4/8 ani) si un apartament care a fost al mamei noastre iar eu cu mama am facut un act de donatie catre sora mea(acum4 ani),gandindu ne la binele copilului.cumnatul meu,avea la vremea aceea o camaruta(garsoniera conf 3) iar sora mea l a trecut si pe el in actul de proprietate al apartamentului cu un sfert deoarece amandoi au facut un imprumut cam 8000 lei la cec(pe numele sotului,care acum este achitat) si cu banii din vanzarea garsonierei lui ne au luat mie si mamei o garsoniera la mansarda unui bloc.(mansarda e trecuta pe numele meu si al mamei).acum sotul o terorizeaza cu telefoanele o tracaseaza are pretentii din ce in ce mai mari sa se ridice din pat sa i faca pantofii sa i faca cafeaua ii da palme peste fata ,sora mea fiind casnica (cu 3 copii nici nu ar putea fi altfel) ii reproseaza ca nu aduce venituri in casa si are pretentia sa ii treaca apartamentul pe numele lui bineinteles cu amenintari ca o lasa fara casa si fara copii desii nu l intereseaza copii lucru f evident.intr un timp din cauza acestor probleme sora mea a intrat intr o depresie si a fost internata a luat medicamente lucru de care cumnatul incerca sa profite terorizand o o si mai tare luand o de mana si ducand o la un avocat si la un notar ca sa i treaca apartamnentul pe numele lui.sora mea bineinteles ca nu a facut acest lucru.acum aceasta discutie este in fiecare zi cu vorbe urate impotriva familiei noastre dar noi contam mai putin.sora mea are mare nevoie de ajutor de sfaturi cam ce ar putea sa faca in cazul asta ce ar pierde cat ar costa un divort cu partaj daca va trebui sa l despagubeasca,daca va avea probleme din cauza acelei internari deoarece ar vrea sa nu i ia copii de langa ea, ar vrea sa stie cam care ar fi solutia sa iasa din aceasta situatie.se teme ca nu are servici si nu stie cam care ar fi costurile.noi suntem dispuse sa o ajutam cu cat ne sta in putere.el lucreaza cu salariu minim pe economie pe cartea de munca desii are un salariu de 2 sau 3 ori mai mare.va multumesc pentru timpul acordat si orice sfat ne va fi de folos. in opinia mea explicatia pt gesturile lui ar fi faptul ca el a trait la casa de copii iar casa nu a avut decat in anul 2002 cand comunitatea de adventisti din care face parte(sora mea nu) au strans bani si cu ce a mai strans el de la servici i au cumparat pe numele lui acea camaruta conf 3. va spun sincer ca este un om cu care nu se poate sta in casa si violent amenintator, viclean neinteresat de familie si nu contribuie la nici una din activitatile casei.acum a inceput sa puna stapanire si pe banii copiilor car e ii primesc,alocatiile iar sora mea trebuie sa ii ceara sau "cerseasca" bani pt hrana copiilor. el toti banii ii investeste in masina care si a luat o la mana a 2 a in benzina ,si pe nesfarsitele telefoane din spania catre unul din fratii lui cu care a pastrat legatura. facturile fiind de ordinul milioanelor.
situatia surorii dvs e destul de complicata. are motive serioase pt a divorta, dar va fi greu sa obtina incredintarea copiilor daca nu dovedeste ca are cu ce sa-i intretina. daca-i va obtine, pensia de intretinere va fi destul de mica avand in vedere veniturile oficiale ale sotului
pt partaj, sa ceara si poate obtine o scutire a taxei de timbru. daca cere ca ap sa-i fie atribuit, va trebui sa-si despagubeasca sotul pt partea lui de casa
fara legatura cu partajul sotilor, cumnatul dvs va poate actiona in judecata si daca dovedeste ca v-a dat bani sa achizitionati mansarda, poate obtine un drept de creanta. conteaza si acum cat timp ati cumparat-o
ar trebui sa va sfatutuiti cu un avocat
va multumesc.nu ma asteptam sa fie asa incurcata situatia.o sa avem de tras multe.orice sfat imi este de ajutor . si as mai avea o intrebare......daca sora mea in urma acestor discutii i ar trece apartamentul pe numele lui(avand in vedere boala ei) as avea posibilitatea sa atac acel act sau mai bine spus se mai poate face ceva? imi este foarte frica sa nu ramana copii pe drumuri.(are act de donatie din partea mea si a mamei)
lamuriti-o pe sora dvs ca nu ramane fara casa in urma divortului.
singura posibilitate a surorii dvs sa-i mai poata ceda o cota sau partea ei intreaga din ap, e sa-i doneze. acesta donatie, din fericire, o poate revoca chiar dansa.
Divort/partaj
ioana_ro75
As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)