avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

Am cumparat o garsoniera pentru sora mea facand actul de vanzare cumparare pe numele meu deoarece ea nu era prezenta.Sotul ei acum pretinde parte la casa,pt ca sunt in divort.Poate face ceva chiar daca casa nu este pe numele surorii mrele?Astept un rasp din partea unui avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 19:57, 19 Aprilie 2011
Nu poate, fiindca de vreme ce dvs. sunteti figurati ca proprietar sotul sotul surorii dvs. nu poate pretinde nimic.
Sotul surorii dumneavoastra poate solicita in cadrul procesului de divort impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Achizitionand imibilul pe numele dumneavoastra bunul nu este partajabil.
Dar poate formula actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare cumparare daca poate dovedi intelegerea dintre dumneavoastra si sora.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Dar cum poate dovedi?
Sora mea bineinteles ca neaga ca acel imobil ar fi cumparat pentru ea.In contract nu este precizat ca imobilul ar fi cumparat pt altcineva. eu sunt unic proprietar
problema nu este simpla,dar nici foarte complicata in speta prezentata;in cazul in care sotul sorei dvs(cumnatul) va putea face dovada ca in fapt banii pentru achizitionarea imobilului nu va apartin, suntem in fapt in fata unei simulatii.ca atare, poate sa anuleze contractul de v/c si sa aduica respectivul imobil in masa partajabila.ar fi indicat sa apelati la un avocat;sunt solutii .

Alte discuții în legătură

Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj febletea febletea Buna seara,sora mea a divortat din 2008 .sotul a cumparat o garsoniera cu banii de pe urma vanzarii blocului.Si-a trecut garsoniera pe numele lui.In acest caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)