avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna seara,sora mea a divortat din 2008 .sotul a cumparat o garsoniera cu banii de pe urma vanzarii blocului.Si-a trecut garsoniera pe numele lui.In acest caz sora mea ce sanse are la partaj care nu l-a facut.Sora -mea l-a imputernicit cu o procura la notar ca sa vanda apartamentul ,dar nu a renuntat la partea ei Va multumesc frumos si o seara frumoasa!{stiu ca nu a procedat bine ,dar vreau si o parere de la un specialist]
Cel mai recent răspuns: febletea , utilizator 09:52, 21 Ianuarie 2013
garsoniera a fost cumparata de fostul sot dupa divort sa inteleg ?
daca asa stau lucurile ,sora trebuie sa dovedeasca ca din pretul obtinut pe apartament nu a primit partea ce i s-ar fi cuventi ,dar destul de delicata problema ,sa solcite cu o aparare calificata partajul pretului obtinut pe apartament .
Buna seara,

Depinde ce scrie in procura respectiva, daca scrie ca a fost imputernicit sa semneze si sa vanda imobilul bun comun dar nu scrie sa incaseze in numele dumneaei suma de bani care i se cuvine este discutabila problema. In fond, trebuie dovedit faptul ca nu a incasat acea suma de bani si nici cumnatul dvs. nu poate dovedi contrar (ca a incasat sora dvs.).

Daca a cumparat garsoniera in timpul casatoriei e bun comun, altfel e bunul lui propriu, iar daca au trecut 3 ani de la vanzarea ap, nu mai poate pretinde banii.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta cu proprietar german kisslivia kisslivia Buna seara, revin cu intrebarea.....si.... va rog sa imi datio solutie la urmatoarea situatie: sora mea casatorita in germania,cu cetatenie germana,a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare florilori florilori Am cumparat o garsoniera pentru sora mea facand actul de vanzare cumparare pe numele meu deoarece ea nu era prezenta.Sotul ei acum pretinde parte la casa,pt ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)