Buna seara,
revin cu intrebarea.....si....
va rog sa imi datio solutie la urmatoarea situatie:
sora mea casatorita in germania,cu cetatenie germana,a cumparat prin reprezentant mandatat prin notar ( mama mea ea vandut aceasta locuinta )o locuinta in romania;
in cazul in care ea va divorta, aceasta locuinta din romania daca va dori sa o vanda,ii va trebui si semnatura fostului sot?
in actele de vanzare cumparare figureaza doar numele ei....
va multumesc anticipat..
Dacă doamna era căsătorita sub regimul comunității legale de bunuri si a cumpărat căsătorita fiind , ii trebuie si acordul sotului sa vândă. Dacă va divorța , acest bun intra in masa partajabila la divort, astfel încât doamna in urma partajului poate sa rămână cu bunul .
ok...pana acum am intelles...dar....mai am o intrebare...
ce acte trebuie sa prezinte sora mea,fiind divortata...ca sa vanda acel apartament?(renuntarea lui notariala,certificat de divort,acordul lui ca poate sa il vanda fara a avea pretentie la bani.....aceste acte sa fie si in limba germana si romana cu apostila?)
va multumesc pentru marele ajutor
o seara placuta....
si....astept raspunsul....:)
Hotărârea sau certificatul de divort apostilat si apoi tradus si legalizat , apoi as merge pe o procura notariala apostilata prin care domnul mandateaza pe fosta lui soție sa vândă imobilul cu o declarație in acea procura ca prețul va fi încasat de soție el neavând nicio pretenție deoarece bunul deși a fost cumpărat in timpul casatoriei sub regimul matrimonial al comunității de bunuri, dansul nu a avut nicio cota de contribuție la achiziționarea acestuia.