avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta cu proprietar german
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta cu proprietar german

Buna seara,
revin cu intrebarea.....si....
va rog sa imi datio solutie la urmatoarea situatie:
sora mea casatorita in germania,cu cetatenie germana,a cumparat prin reprezentant mandatat prin notar ( mama mea ea vandut aceasta locuinta )o locuinta in romania;
in cazul in care ea va divorta, aceasta locuinta din romania daca va dori sa o vanda,ii va trebui si semnatura fostului sot?
in actele de vanzare cumparare figureaza doar numele ei....
va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:58, 18 Noiembrie 2013
Dacă doamna era căsătorita sub regimul comunității legale de bunuri si a cumpărat căsătorita fiind , ii trebuie si acordul sotului sa vândă. Dacă va divorța , acest bun intra in masa partajabila la divort, astfel încât doamna in urma partajului poate sa rămână cu bunul .
ok...pana acum am intelles...dar....mai am o intrebare...
ce acte trebuie sa prezinte sora mea,fiind divortata...ca sa vanda acel apartament?(renuntarea lui notariala,certificat de divort,acordul lui ca poate sa il vanda fara a avea pretentie la bani.....aceste acte sa fie si in limba germana si romana cu apostila?)
va multumesc pentru marele ajutor
o seara placuta....
si....astept raspunsul....:)
Hotărârea sau certificatul de divort apostilat si apoi tradus si legalizat , apoi as merge pe o procura notariala apostilata prin care domnul mandateaza pe fosta lui soție sa vândă imobilul cu o declarație in acea procura ca prețul va fi încasat de soție el neavând nicio pretenție deoarece bunul deși a fost cumpărat in timpul casatoriei sub regimul matrimonial al comunității de bunuri, dansul nu a avut nicio cota de contribuție la achiziționarea acestuia.
Va multumesc din suflet pentru raspuns....
Va urez o seara faina,
Livia
:love1:
Buna seara,
revin cu o alta intrebare:
cat timp este valabila procura?termen nelimitat sau numai 3 luni?
Va multumesc,
Livia

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere khadija 40 khadija 40 Bună ziua am și eu o întrebare va rog frumos dacă se poate . Sunt în germania și am un bebe născut aici as vrea sa îi trimit la sora mia procura ... (vezi toată discuția)
Sunt căsătorită în germania, cu regim matrimonial separație de bunuri. Îmi pot vinde terenurile din românia? nness nness Buna ziua, sunt casatorita in Germania cu un cetatean german. Avem bunuri separate. Am cumparat terenuri in Romania unde eu am cota de 1/1 . Pot sa le vand ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)