avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta cu proprietar german
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta cu proprietar german

Buna seara,
revin cu intrebarea.....si....
va rog sa imi datio solutie la urmatoarea situatie:
sora mea casatorita in germania,cu cetatenie germana,a cumparat prin reprezentant mandatat prin notar ( mama mea ea vandut aceasta locuinta )o locuinta in romania;
in cazul in care ea va divorta, aceasta locuinta din romania daca va dori sa o vanda,ii va trebui si semnatura fostului sot?
in actele de vanzare cumparare figureaza doar numele ei....
va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:58, 18 Noiembrie 2013
Dacă părțile nu prevăd altfel procura este valabilă 3 ani, insa se poate prevede un termen mai scurt sau mai lung decât acesta.
Amu,nu va suparati,dar un notar din Lugoj,a spus ca aceasta procura este valabila numai 3 luni,inainte de vanzare.....
Cred ca nu ați înțeles Dvs bine.....prevederile Codului Civil se referă la ce v am spus mai sus.... Dacă părțile nu prevăd altfel procura este valabilă 3 ani, art.2015 CC.
Eu nu sunt chiar convinsa ca procura asta e cea mai normala alegere... Sigur, vazand ca nu stim situatia, alt sfat nu avem cum da ca n-avem baza...
Totusi, intai trebuie sa cunoastem situatia matrimoniala a celor doi soti. Caci procura asta miroase a partaj pe bun...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere khadija 40 khadija 40 Bună ziua am și eu o întrebare va rog frumos dacă se poate . Sunt în germania și am un bebe născut aici as vrea sa îi trimit la sora mia procura ... (vezi toată discuția)
Sunt căsătorită în germania, cu regim matrimonial separație de bunuri. Îmi pot vinde terenurile din românia? nness nness Buna ziua, sunt casatorita in Germania cu un cetatean german. Avem bunuri separate. Am cumparat terenuri in Romania unde eu am cota de 1/1 . Pot sa le vand ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)