avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Decizii ale Curtii Constitutionale
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Decizii ale Curtii Constitutionale

Exista vreo constrangere legala pentru cazul in care nu se respecta,nu se aplica o decizie a Curtii Constitutionale ? In caz contrar acestea ar fi doar facultative .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:01, 13 Ianuarie 2011
Deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Care este sanctiunea conform legii in caz de nerespectare ? Altfel , cum am definit , sunt doar facultative , fara sa se produca o obligare la respectarea lor .
Din moment ce sunt general obligatorii si produc efecte erga omnes nerespectarea lor constituie o incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului prevazute si garantate de Constitutie.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitate zenga zenga As dori sa stiu daca art. 11 din O.U.G. 55/2002 sa declarat neconstitutional. Unde pot gasi aceasta decizie a Curtii Constitutionale pana la publicarea in ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta ccr stelarman stelarman Buna seara! O intrebare simpla (cred eu): Cat de obligatoriu este ca CCR sa tina cont in luarea unei decizii de propria jurisprudenta? (vezi toată discuția)
Ccr: executarea silita fara acordul instantei este neconstitutionala palsecam palsecam In nov 2008 am castigat un proces impotriva Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Parata a facut recurs. Insa acesta a fost respins de ... (vezi toată discuția)