avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Politele de asigurare obigatorii pentru locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Politele de asigurare obigatorii pentru locuinte

Am inteles ca sunt 4 riscuri acoperite de polita de asigurare obligatorie. Am facut o asigurare facultativa la o societate mare de asigurari, iar polita contine prevederea ca in cazul unei despagubiri pentru unul din cele 4 riscuri acoperite de polita obligatorie, despagubirea ar fi mai mica cu 20.000 de Euro, despagubire ce-ar acorda-o statul prin acea polita obligatorie. Eu nu am facut niciun fel de asigurare obligatorie pentru acea locuinta, ce se intampla in cazul eventualei produceri a unuia din cele 4 evenimente,riscuri acoperite de polita obligatorie? Este nevoie sa fac aceasta polita obligatorie, desi Legea imi da dreptul sa raman numai cu cea facultativa pana la expirarea ei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:25, 1 Ianuarie 2011
PAD-ul contine numai 3 riscuri si nu 4(dezastrenaturale:cutremur,inundatii,alunecari de teren).Aveti alternativele:
1: Solicitati asiguratorului un supliment prin care sa intregeasca polita eliminand fransiza de 20000E ;
2: Incheiati o polita obligatorie PAD, pentru suma asigurata de 20000E.
Atentie, legea admite polita facultativa integrala nu pe cea cu fransiza, tocmai privind riscurile catastrofice obligatorii din PAD.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
nucu$, utilizator
Daca aveti o polita facultativa in vigoare la data de 19.dec 2010 , sunteti obligat sa incheiati asigurarea obligatorie la expirarea celei facultative.

eu nu inteleg de ce aceasta asigurare a locuintei este obligatorie,poate ma lamureste cineva.
Se spune ca este impotriva cutremurelor si a altor balarii.
Eu de exemplu daca am mai multe case ce rost are sa le asigur pe toate,in cel mai rau caz o sa fie afectata o casa hai o sa fie cutremur pe jumate din Romania ,doua case.Pentru a traii imi este suficienta o singura casa,si mai mult decat atat daca am mai multe case am suficienti bani sa-mi repar singur casa ,nu sa astept sa vina ametitii aia de la asigurari si sa spuna ca imi dau 2000 de euro pentru pagube de 10000
Astept sa ma lamureasca cineva
aacristinaaa a scris:

eu nu inteleg de ce aceasta asigurare a locuintei este obligatorie,poate ma lamureste cineva.
Se spune ca este impotriva cutremurelor si a altor balarii.
Eu de exemplu daca am mai multe case ce rost are sa le asigur pe toate,in cel mai rau caz o sa fie afectata o casa hai o sa fie cutremur pe jumate din Romania ,doua case.Pentru a traii imi este suficienta o singura casa,si mai mult decat atat daca am mai multe case am suficienti bani sa-mi repar singur casa ,nu sa astept sa vina ametitii aia de la asigurari si sa spuna ca imi dau 2000 de euro pentru pagube de 10000
Astept sa ma lamureasca cineva

Probabil pentru ca experienta anilor anteriori a demonstrat ca si cei cu 7 case, atunci cand au fost atinsi de un dezastru (mai mare sau mai mic) la una dintre ele,au emis imediat pretentii pentru a primi sume de bani sau materiale de la autoritati(cat mai multe daca se putea), fara a se jelui sau destainui ca de fapt mai au 6 neatinse si s-ar cuveni ca ajutoarele sa fie primite de cei ramasi cu nimic.
Un altmotiv ar fi crearea unei sigurante financiare (un fond acumulat) care sa fie imediat utilizat la despagubirea celor atinsi de un dezastru.
Ar mai fi si faptul ca acei ametiti, vor veni sa va dea ceva nu sa va scoata ochii pentru cei 20E inmultiti cu 1;2;10;20 (sau mai muti)ani pe care eventual i-ati platit deja pe asigurarea unei locuinte.(Eventual mai inmultiti si cu 7 si tot nu se aduna 2000;) )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pad daca exista o asigurare facultativa? teacherios teacherios Buna seara. Am fost la banca azi si am fost obligat sa platesc polita PAD. Cum am fost obligat? Mi s-a zis ca prima data se incaseaza polita si abia apoi ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)