avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Baza legala petitie anonima
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Baza legala petitie anonima

Buna seara, ne confruntam de mai mult timp cu tot felul de reclamatii sau sesizari anonime adresate la diferite institutii ale statului.
Care este legislatia in vigoare referitoare la anonime ?
Exista legiferat si unde, despre procedura abordare a acestora ?
Multumim anticipat,
Corneliu R.
Cel mai recent răspuns: cernencobogdan , utilizator 20:02, 29 Decembrie 2010
Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a
petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate, potrivit art.7 din OG nr.27/2002.
Cum putem afla daca og nr. 27/2002 nu a fost modificata ?
Intreb pentru ca ITM-ul, DNA-ul dau curs acestor anonime.
Multumesc.
Din 2002 nu a mai fost modificata Ordonanta ... nu cred ca toate ITM-urile dau raspuns la anonime.

Fisa actului normativ o puteti vedea aici
[ link extern ]
nici mie nici pana in ziua de azi nu mi s-a raspun la o adresa catre ITM trimisa prin posta cu confirmare de primire ce ii de facut.
Mergeti in audienta cu o revenire si cu mentionarea celor petrecute intre timp la conducerea acelei institutii.
Desi prevederile legale sunt cele mentionate,unele institutii ,iau in seama si anonimele.

Alte discuții în legătură

O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Limita controale itm smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani). Banuieste ca aceste controale sunt urmare a ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de raspuns iurca nicolae iurca nicolae daca am depus o cerere inregistrata la primarie , in cat timp trebuie sa primesc raspuns ? (vezi toată discuția)