avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Baza legala petitie anonima
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Baza legala petitie anonima

Buna seara, ne confruntam de mai mult timp cu tot felul de reclamatii sau sesizari anonime adresate la diferite institutii ale statului.
Care este legislatia in vigoare referitoare la anonime ?
Exista legiferat si unde, despre procedura abordare a acestora ?
Multumim anticipat,
Corneliu R.
Cel mai recent răspuns: cernencobogdan , utilizator 20:02, 29 Decembrie 2010
Bun atunci itreb si eu :
Atitudinea de a da curs unei anonime, ceea ce inseamna incalcare a G 27, nu inseamna ABUZ din parteaautoritatilor respective ????
Probabil ca in "logica" unor autoritati se are in vedere teama pe care o au foarte multi dintre semenii nostri sa declare adevaruri.
Este vorba despre teama de inainte de 1989 ,dar si de cea inspirata de puterea,banii si pozitia sociala a unora dintre cei reclamati,care altfel ar face sa fie imposibila aratarea unor situatii.
Cel putin organele judiciare,intreprind cercetari in urma acestor "anonime" si arata in actele intocmite ca ele s-au sesizat din oficiu si au intreprins verificari pe temele denuntate.
Motivatia ITM-ului nu o cunosc
Vad doua probleme diferite:

1 Societatea primeste controlale repetate in baza unor petitii anonime
- inspectorul nu are voie sa divulge numele petitionarului .... OK
- daca pretinde ca petitia este anonima si s-au efectuat 3 controale pe aceeasi tema intr-un interval de timp mai mic de 6 luni, si rezultatele controalelor au fost OK,
Atunci trimit petitie catre ITM prin care solicit sa mi se explice frecventa controalelor specificand in petitie ca de fiecare data inspectorul a invocat o petitie anonima.
Daca fac greseala sa raspunda ca la petitia societatii ca s-au facut controle in urma unor petitii anonime I-ATI PRINS CU ABUZ.

Daca raspund ca petitiile au fost nominale, sau nu specifica nimic cu privire la natura pettiilor Voi cere eu ca SOCIETATE sa-mi comunice daca petitiile au fost nominale, sau anonime.

Daca au fost nominale atunci cu sprijinul juristilor si pe baza Rezultatelor OK ale controalelor reclamati petitie reaintentionata si in acord cu ITM in instanta obtineti numele petitionarului.

In maxim un an de zile ati rezolvat, dar altfel il aveti ca pe cuiul lui Pepelea si nu puteti face nimic si nici nu va puteti inebunii subalternii.

2. refuzul autoritatii de a raspunde la petitie.
In primul rand trebuie sa evitati sa ajungeti in instanta pt ca va toaca.

EX 1 :
- petite la Primarie .. in primul rand nr de inregistrare luat pe copia petitiei nu pe un bon
- 3 raspunsuri complet pe langa subiect la intervale de cate 30 zie invocand decizii ale CL
- caut dciziile CL pt ca sunt publice
- stabilesc foarte clar fundamentul lega al petitiei
- stabilesc foarte clar incalcarile ficarei legi in parte (calitate in constructi, asociatii proprietari, informatie publica, contitutie )
- ma inscri in audienta la primar si refuz sa declar motivul solicitarii audientei avand acest drept (motive personale)
- vinovatul de refuz era fost coleg de facultate cu mine, fost vecin in camin, dar ajuns Director de serviciu in primarie
- Audienta nu se incepe cu : dl primar ... eu am cerut ... si... NU
- audienta a inceput cu
a. dl director .... este inginer constructor? ...... rapuns DA
b. Dl .. trebuie sa cunoasca legea.. art. ......... raspuns DA
c. Dl in calitate de sef serviciu ..... trbuie sa stie legea art. ...... raspuns DA
d. ......
e .....
- mai las ceva munitie munitie de rezerva dupa care intreb:

Cum i- se permite Dlui... sa incalce aceste prevederi legale si sa refuze sa prdea actele ce le cerusem ????

- am lasat partea cu:
incalcarea obligatiilor de serviciu
abuz in functie
etc cu munitia aferenta

NU A MAI FOST NEVOIE DE ELE
in trei zile data postei am prmit adresa sa ma duc sa ridic ce am cerut OK

termen de rezolvare 60 -90 zile nu mai stiu exact

EX 2

petitie ITM .... prin e-mail, depusa in format fizic pe hartie e mult mai simplu de rezolvat
- nu primesc raspuns in 30 zile
- adoua petitie in care reclam ca am dpus-o pe prima si nu am primit raspuns in termen legal
- primesc raspuns ca se incadreaza la petitii anonime si de aceea nu a raspuns
- revincu petitie, citez prevederi legale si reclam incadrarea eronata a primei petitii mai ales ca mi-au raspuns la adoua petitie (a doua nu mai era anonima ???)

- primesc raspuns ca nu au avut date de contact si doreau nr de telefon
- tansmit nr de telefon si ma contacteaza
- solicta date personale de identifi care
-transmit cnp-ul meu corect dar : STIU ca nu ma gasesc in baza de date si NU imi pot face probleme la locul de munca
- primesc raspunsul si este OK
- termen de rezolvare 45 - 60 zile

CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE: TREBUIE GANDIT CU "5 MINUTE MAI DEVREME"
Trebuie sa nu ajungeti in criza de timp sau sa rezolvati problema cu o solutie de moment (fie chiar sa puteti invoca petitia la care nu s-a raspuns) .

cam asa am rezolvat eu

bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Limita controale itm smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani). Banuieste ca aceste controale sunt urmare a ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de raspuns iurca nicolae iurca nicolae daca am depus o cerere inregistrata la primarie , in cat timp trebuie sa primesc raspuns ? (vezi toată discuția)