avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin

Buna ziua,

in 2009 am avut scadent un bilet la ordin pentru o factura de la un furnizor cu care nu am avut la acea data incheiat un contract cadru de vanzare cumparare.
Anul acesta desi am platit partial din suma de 7814 trecuta bilet ramanand 5000 de lei restanti, furnizorul a deschis actiune in somatie de plata care a fost accepatat de instanta in baza facturilor aceeptate si stampilate in lipsa unui contract. Biletul la ordin nu a fost mentionat de catre creditor. Pe facturi avea trecuta o clauza pt penalitati de intarziere de 0,15% pe zi. Instanta nu a admis si penalitatile deoarece nu exista un contract incheiat.
Eu am mai efectuat plati de atunci dar acum furnizorul ma someaza telefonic sa platesc toata suma ramasa si nu este dispus sa mai astepte o luna si ameninta ca va intenta actiune penala pentru inselaciune la biletul de ordin.
Exista inselaciune in lipsa unui contract semnat? Iar faptul ca pentru aceeasi suma a deschis deja o actiune civila admisa de instanta in baza facrturilor pe care eu nu am contestat-o fiind probabil deja investita cu titlu executoriu nu face sa intervina deja autoritatea lucrului judecat?

Multumesc mult,

Bianca
Cel mai recent răspuns: bianca_miura , utilizator 17:19, 2 Ianuarie 2011
exista posibilitatea sa va faca o plangere penala pentru inselaciune si in lipsa unui contract incheiat dar e putin probabil sa aiba un rezultat avand in vedere ca s-au efectuat partial anumite parti. dificultatea in acoperirea debitului nu incumba intotdeauna o culpa exclusiva a debitorului. Autoritatea de lucru judecat poate interveni strict pe obiectul actiunii care a fost solutionata.
Multumesc frumos pentru raspuns! Am efectuat inca o plata partiala in contul furnizorului si momentan pare sa fie totul in regulla.
Pe viitor nu mai am nici o intentie sa folosesc bilete la ordin sa nu mai vorbesc de file de cec din pacate in conjunctura economica actuala poti oricand sa intri intr-o lipsa acuta de lichiditati fara sa ai intentia sa inseli pe cineva si e pacat sa ajungi la asemenea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita adriannn adriannn Un contract de v-c incheiat intre x (vanzatorul) si y (cumparatorul). X in instanta investeste cu formula executorie un bilet la ordin. Y achita debitul ... (vezi toată discuția)
Respingerea actiunii de insolventa babeo babeo stie cineva cum sau in ce conditii se poate respinge in instanta o actiune de insolventa (vezi toată discuția)
Ajutor litigiu comercial paul70 paul70 am o soc. comerciala care desfasoara activitati de comert cu amanuntul.Cu unul dintre furnizori a intervenit o problema destul de urata:am luat marfa de la ... (vezi toată discuția)