avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ghid contabilitate ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ghid contabilitate ONG

Am infiintat in octombrie o asociatie non profit care desfasoara exclusiv activitati fara scop lucrativ.

Ne apropiem de finalul anului in curs (primul exercitiu financiar al organizatiei) si inca nu avem o imagine clara asupra aspectelor contabile. Am studiat si inteles teoria din monografia contabila aferenta 1969/2007, dar avem nelamuriri in aplicarea practica.

1) Unde am putea gasi exemple completate a fiecarui registru contabil (jurnal, inventar, cartea mare) sau un ghid de completare a lor clara pas cu pas ca sa avem o idee mai clara cum trebuie scris in fiecare registru?

2) Cum putem deconta cheltuielile de constituire (avocat, copiere, etc.) care s-au suportat practic din banii individuali ai asociatilor? Neaparat pe baza unui contract de imprumut pe termen scurt de la asociati persoane fizice catre Asociatie? Care ar fi nota contabila de imprumut pe termen scurt de la asociati si rambursarea? Avem nevoie de o suma disponibila in casa pentru a putea avea nota contabila:

2011 Chelt constituire = 5311 Casa in lei <Suma>

3) Un program de contabilitate pentru ONG (asociatii, fundatii) GRATIS gasim?

4) Ce documente financiar contabile trebuie sa cumparam si ce putem lista ad-hoc?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli constituire ovi87 ovi87 Cum trec cheltuielile de constituire ale firmei,de la registrul comertului si notar,in registrul de casa,daca ele dateaza inainte de existenta societatii?Am ... (vezi toată discuția)