Daca intr-un testament este scris ,,las nuda proprietate a tuturor bunurilor imobile ce se vor gasi in patrimoniul meu la incetarea mea din viata,, iar testatorul a incetat din viata inainte de legile proprietatilor eu ca beneficiar al testamentului pot revendica in baza acestor legi proprietati expropriate sau decat mostenitorii legali au dreptul?
Bunurile care au fost expropriate nu se aflau in patrimoniul testatorului la incetarea sa din viata, asa incat eu nu vad vocatia dumneavoastra de a le revendica. Puteau sa o faca mostenitorii legali, in termenele prevazute de lege: 14.02.2002 pentru legea 10/2001, 30.11.2005 pentru legile funciare.
Trebuie prima dată să faceți dovada că sunteți moștenitor. Doar cu testamentul în mână nu rezolvați nimic. În consecință trebuie să dezbateți succesiunea pe bunuri care sunt deja în proprietatea defunctului care a testat în favoarea dumneavoastră. După eliberarea certificatului de legatar veți putea face demersurile necesare pentru a aduce în proprietatea defunctului alte imobile pentru care nu există încă acte de proprietate. Asta în măsura în care se mai poate face acest lucru. Ulterior veți suplimenta masa succesorală cu acele bunuri și vi se va elibera un certificat de legatar suplimentar.
Testament
raul89
Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)