avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. Am dreptul de a face eu asta?

Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit in testament legatar universal,pot incerca sa fac succesiune eu de pe urma parintilor dansului?
Multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 23:34, 17 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Exact asa cum ati spus dumneavoastra...testamentul.catre mine a fost redactat in urma cu aprx 2 ani
Deci nu am dreptul decat la bunurile care se aflau in posesia defunctului la momentul decesului inteleg
Multumesc
O zi buna

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara ramona74 ramona74 buna ziua, parintii mei au avut grija de o persoana, divortata si nerecasatorita, fara copii si fara parinti in viata, diin anul 2008 de can a decedat mama ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)