buna ziua, parintii mei au avut grija de o persoana, divortata si nerecasatorita, fara copii si fara parinti in viata, diin anul 2008 de can a decedat mama acestuia. intre timp aceasta persoana s-a imbolnavit de cancer si a decedat. inainte de deces a facut la notariat un testament prin care i-a numit pe parintii mei legatari cu titlu universal. prima rua cea mai apropiatat a acestei persoane este o matusa, sora tatalui, care nu a vrut sa iaba de a face cu el nimic, dar in2 011 a intentat proces pentru curatale, lpe care l-a pierdut, iar dupa aceea in 2013 a intentat proces pentru punere sub interdictie , pentru a-i luat averea si a baga o familie in casa lui, starea materiala a aestuia fiind una buna. persoana in cauza nu a vrut sa fie ingrijit de nimeni in genul de a locui cu el, iar parintii mei fiind vecini de peste 23 de ani, fiind f apropiati, cei c are l-au ajutat atat in timpul vietii mamei lui cat si dupa decesul acesteia, mai mult de cand a cesta s-a imbolnavit. matusa acestuia a obtinut un certificat medico-legal din care reiese ca nu are discernamant desi, la o a doua expertiza a iesit ca are disceramant. procesul nu a fost finalizat pana cand o lata institutie medicala nu avizeaza care dintre cele doua certificate este accepat pentru ca instatnta sa pronunte o hotarare.intre timp persoana a decedat, testamentul a fost facut in perioada procesului de punere sub interdictie, chiar daca acsta a avut discernamant si si-a dat consimtamantul in fata notarului. intrebarea mea este daca matusa sa care este mostenitoarea legala, poate sa dezbata mostenirea mai repede de termenul de 1 an , si daca pentru dezbaterea oricarei succesiuni la instanta, verificarea liberalitatilor si optiunilor suucesorale la infonot este obligatorie.
Cel mai recent răspuns:
ramona74 , utilizator
21:56, 8 Iulie 2014