avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. Am dreptul de a face eu asta?

Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit in testament legatar universal,pot incerca sa fac succesiune eu de pe urma parintilor dansului?
Multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 23:34, 17 Ianuarie 2018
Ok.multumesc mult.cum as putea afla daca defunctul mai avea altcv pe numele dansului inafara de ce stiam eu?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Andrei9191, utilizator
DA . In calitate de constructor si nu avocat va pot spune ca :


Daca nu sunteti ruda cu testatorul/autorul dvs. , mergeti cu cert.de legatar la primarie directia ev.populatiei/evidenta morti si solicitati duplicat dupa certificatul de deces, posibil sa nu vi se aprobe, dar notarul va obtine aceste date si va deschide succesiunea.
Daca notarul nu vrea sa desc. succesiunea ,va emite o incheiere de respingere/motivare si veti merge in instanta.
In actiunea din instanta trebuie sa indicati/ numele partii adverse ,este obligatoriu sa chemati pe cineva in judecata. ....mai departe va explica dna. avocat




Acolo veti cistiga.
Sapati in lege daca nu ma credeti, eu am avut o asemenea cauza si am castigat-o.

SUCCES

''Legatarul universal are dreptul de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ar fi fost in viata, inclusiv dreptul de a revendica bunurile preluate de statul comunist fara titlu, neputandu-se sustine cu temei ca acesta ar avea dreptul doar la bunurile aflate in patrimoniul defunctului la data decesului ''

sursa :[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
ContSters452325, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, stiti cand au murit parintii testatorului si daca acesta a facut macar acte de accepare tacita a mostenirii acestora? E important si in ce ordine au decedat acestia, si daca testatorul mai are frati/surori. In orice caz, referitor la ce s-a scris mai sus, mostenirea este considerata deschisa la momentul decesului; restul se numeste dezbatere succesorala. Deci, dvs. vreti sa dezbateti succesiunea dupa cei doi parinti ai testatorului dvs., cel mai probabil pentru ca bunurile pe care dvs. ar tb sa le mosteniti prin testament, nefiind dezbatute succesiunile dupa acestia, nu se afla in patrimoniul testatorului si nu le puteti, ca atare, trece in patrimoniul dvs.
Buna seara..nu stiu cand au decedat acestia insa stiu ca defunctul nu si a dezbatut succesiune de pe.urma lor.defunctul nu a avut frati/surori.intrebarea mea era.legata de calitatea mea de legatar universal si.anume daca imi confera chiar si dreptul la mostenirea din partea parintilor .am certificatul de nastere al.defunctului unde sunt specificati parinti si.locul nasterii(raionul tudor vladimirescu,bucuresti)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Andrei9191, utilizator
Moderator Trandafir2

'' Renuntarea la mostenire nu se prezuma, in principiu renuntarea nu poate fi decat expresa.
Acum, nu stim daca si in ce conditii s-a dezbatut succesiunea si de ce testatorul nu a participat sau nu a stiut de deschiderea dezbaterii mostenirii, insa tot in principiu, putem spune ca legatarul universal ar trebui sa poata exercita drepturile testatorului sau ''

In principiu asa cred si eu , numai ca va trebui cu grija sa-ti alegi un nene avocat extrem de curajos si documetat in acest sens,altfel risti sa pierzi niste bani......despre timp si nervi nu mai vorbim caci sunt perisabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)