buna seara,
1. ce se intampla daca in timpul somajului o femeie ramane insarcinata? mai primeste acea indemnizatie de 600lei?
2. daca o femeie ramane insarcinata si nu lucreaza nicaieri (dar are pe cartea de munca ani vechime) mai beneficiaza de cei 600 lei?
1. Conform OUG 11/2010 pot beneficia de CCC si indemnizatia aferenta persoanele care in cele 12 luni premergatoare nasterii au realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit sau au avut perioade asimilate.
2. Daca o femeie ramane insarcinata in timp ce este in somaj poate beneficia de concediu de maternitate (pre si postnatal) si de indemnizatie de CCC. Perioada de somaj este perioada asimilata celei de obtinere de venituri impozabile.
3. Nu conteaza cati ani de vechime are pe carnetul de munca ci numai cele 12 luni premergatoare nasterii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu postnatal
roxelia
Buna seara
A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt:
M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal
dark_maria87
Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)