avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract internet

Buna ziua,

In primul rand imi cer scuze ca va deranjez cu un subiect arhicunoscut si dezbatut pe forum dar as vrea un raspuns mai de actualitate.

Asadar se da un abonament la internet [EDITAT], facut acum 2 ani si care s-a reinoit automat in luna noiembrie 2010 pentru inca un, iar acum nu mai pot renunta la aboanament(asa cum spun cei de la [EDITAT]).
Vreau sa stiu legea 161/2010 imi permite sa reziliez contractul ? cei de la [EDITAT] fac un abuz si nu aplica aceasta lege ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:43, 28 Decembrie 2010
Art. 84. — Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau Intelegere Intre parti, In cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate In cazul denuntarii unilaterale.”
Art. II. — In anexa la Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele Incheiate Intre comercianti si consumatori, republicata In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, In cazurile In care:
— comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
— comerciantul nu si-a Indeplinit obligatiile contractuale;
— comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe In cazul denuntarii unilaterale;”

Sesizati OPC, avand grija sa aveti toate actele si raspunsul V. Puteti trimite sesizarea si prin fax sau on-line pe adresa de e-,ail a OPC din judetul dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)
Problema furnizor internet (conform legii 161/2010 ... ) kvS. kvS. Buna ziua, Ma numesc Andrei si sunt din Bucuresti. Acum 2 ani de zile am incheiat un contract pe 2 ani cu [EDITAT]. Stiind ca anul acesta imi expira, am sunat ... (vezi toată discuția)
Contract firma telefonie +internet sonia54 sonia54 O persoana, face un contract cu o firma de distributie de telefonie si internet, persoana avand mutatie pe adresa respectiva, dar nefiind proprietar al ... (vezi toată discuția)