avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandatul de arestare international
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandatul de arestare international

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in ce consta urmarirea prin Interpol. Care sunt pasii care ii fac ei. Sau care sunt metodele prin care ei cauta persoana data in urmarire prin Interpol

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:52, 29 Decembrie 2010
Mandatele emise de Interpol se emit cu diferite coduri de culoare,cel mai important este mandatul rosu pentru infractiuni deosebit de grave.
Interpolul dupa ce i se transmite mandatul de un stat membru al organizatiei , ii confera acestuia un cod in functie de fapta/fapte si se transmite catre toate politiile nationale afiliate pentru a fi urmarita persoana si a se proceda la executarea sa.
Mandatul de arestare nu va fi cel rosu; in acest caz care sunt mijloacele prin care politiile nationale urmaresc persoana respectiva, cea cautata : verifica loc de munca, contul de la banca, adresa unde locuieste ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Da , pot avea loc interceptari ale convorbirilor telefonice si ale altor metode de comunicare, ridicarea de obiecte si inscrisuri, supravegherea conturilor bancare alte ,activitati care ar ajuta la localizarea celui dat in urmarire.
Mijloacele sunt cele politienesti uzuale ,de verificare,filaj,cercetare,la fel ca si in Romania.
Aceste modalitati sunt aceleasi peste tot,numai ca prin mandatul international sunt sesizate asupra faptului ca exista un mandat de arestare,toate politiile nationale,iar acestui mandat i se da un "cod de culoare"in functie de felul faptei,gravitatea ei si de periculozitatea infractorului.
Si daca faptuitorul a adus un prejudiciu de 10.000EUR prin inselaciune si abuz de incredere, ce "cod de culoare" s-ar putea aplica in acest caz? daca se poate aplica

Alte discuții în legătură

Consecinte furt in germania CristinelI CristinelI buna ziua, va rog eu mult sa ma ajutati cu o problema. un prieten foarte bun de-a meu a fost plecat acum 2 saptamani in germania, in vacanta, si a furat ... (vezi toată discuția)
Persoana urmarita maria1945 maria1945 Cum poate afla o persoana care este pusa sub urmarire generala pe teritoriul Romaniei, daca este urmarita si international?( sau interpol)? Multumesc (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)