avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte furt in Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte furt in Germania

buna ziua, va rog eu mult sa ma ajutati cu o problema. un prieten foarte bun de-a meu a fost plecat acum 2 saptamani in germania, in vacanta, si a furat dintr-un magazin, 2 inele in valoare de 50 de euro in total, pentru a le face cadou iubitei sale. din cate am inteles eu, nu stie daca erau camere in magazin pentru ca nu le vazuse, dar cica le-a sustras in asa fel incat e greu tare sa-ti dai seama ca el e cel care le-a luat - erau mai multe inele la gramada si nu stiu cum exact a procedat, ca nu pot reproduce detaliile - numai ca a rupt etichetele in magazin si le-a lasat printre mai multe, pe acolo. e destul de speriat si mi s-a confesat mie dar eu nu stiu cum sa-l ajut. i s-ar putea intampla ceva?... va rog eu mult sa ma ajutati cu niste opinii pertinente... el domiciliaza in arges si a fost prima data cand a plecat intr-o tara straina dar acum e panicat rau... il poate cauta politia acasa sau procuratura? ar fi bine sa arunce inelele, in caz de ceva?

mentionez ca acolo nu i s-a intamplat absolut nimic, cu nimeni din magazin... cica pur si simplu a plecat apoi si s-a intors in romania.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
CristinelI, utilizator
Daca nu a fost oprit atunci se pare ca a scapat.
Daca e speriat e bine sa nu kai faca asa...
Multumesc! Da, e foarte panicat si regreta mult fapta, dar se gandea deja la interpol, la mandat european de aducere in vederea efectuarii urmaririi penale.... Ce spuneti? Se interesase el pe internet...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
CristinelI, utilizator
Credeti ca este posibila identificarea lui atat timp cat nu a mai comis nicio infractiune, nu i s-au luat amprentele vreodata? Toate astea in situatia in care s-ar fi deschis o ancheta, la cererea magazinului, daca ar fi fost camere, daca l-ar fi surprins pe camere in momentul faptei... Am aflat ca magazinul era un outlet foarte mare, intr-un camp, aproape de o comuna...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
CristinelI, utilizator
Domnule, e o poveste cu multe "daca": daca au fost camere, daca s-au prins cine a furat, daca au facut plangere penala, daca Politia germana va publica imaginile respective pentru a primi informatii de la public, daca el va fi identificat, daca pedeapsa posibila va fi suficient de mare sa poata cere extradarea, etc. Din ce mi se pare mie, pentru un furt unicat (deci nu ca recidivist) ar fi mai mare daraua decat ocaua, atat ca nu pot garanta ca nu va fi urmarit penal.
tgeorgescu a scris:

Domnule, e o poveste cu multe "daca": daca au fost camere, daca s-au prins cine a furat, daca au facut plangere penala, daca Politia germana va publica imaginile respective pentru a primi informatii de la public, daca el va fi identificat, daca pedeapsa posibila va fi suficient de mare sa poata cere extradarea, etc. Din ce mi se pare mie, pentru un furt unicat (deci nu ca recidivist) ar fi mai mare daraua decat ocaua, atat ca nu pot garanta ca nu va fi urmarit penal.

Da, omul este foarte anxios si nici nu stie cum sa se mai comporte acum; din cate imi dau seama, isi imagineaza cele mai urate scenarii, si este tanar, cu nevasta, si deja se gandeste ca si-a stricat toata viata. Din cate am cautat eu, am inteles ca daca toate acele presupuse conditii ar fi intrunite, tot nu ar fi o fapta de o gravitate mare, cel mult medie, care nu ar justifica emiterea unui mandat european de arestare in vederea urmaririi penale. Intr-adevar, pentru 50 de euro, infractiunea tot furt se numeste, dar, asa cum ati spus si dumneavoastra, ar fi mult mai costisitoare toata procedura. Bine, exact cum ati spus si dumneavoastra, doar daca si iar daca, acele situatii s-ar una langa alta...

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare european ortega ortega prietenul meu este arestat in belgia pentru furt in timpul anchetei a fost instiintat ca si in italia a comis furturi el stie ca in italia este suspect de ... (vezi toată discuția)
Contopire facuta de avocat ionela1989 ionela1989 buna seara.sotul meu are mandat se arestare de 6 ani.momentan se sustrage,fiind iesit din tara.asa avea mai multe intrebari: 1.El are toata pedeapsa facuta,6 ... (vezi toată discuția)
Am furat un produs în valoare de 120 de lei. la ieșire a sunat alarma, dar m-am panicat și am mers mai departe. la ce pot să mă aștept? Silviadeca Silviadeca Am furat un produs în valoare de 120 de lei. La iesire a sunat alarma dar din panica am mers inainte, cu siguranță m -au prins camerele de supraveghere, sa ... (vezi toată discuția)