tgeorgescu a scris:
Domnule, e o poveste cu multe "daca": daca au fost camere, daca s-au prins cine a furat, daca au facut plangere penala, daca Politia germana va publica imaginile respective pentru a primi informatii de la public, daca el va fi identificat, daca pedeapsa posibila va fi suficient de mare sa poata cere extradarea, etc. Din ce mi se pare mie, pentru un furt unicat (deci nu ca recidivist) ar fi mai mare daraua decat ocaua, atat ca nu pot garanta ca nu va fi urmarit penal.
Da, omul este foarte anxios si nici nu stie cum sa se mai comporte acum; din cate imi dau seama, isi imagineaza cele mai urate scenarii, si este tanar, cu nevasta, si deja se gandeste ca si-a stricat toata viata. Din cate am cautat eu, am inteles ca daca toate acele presupuse conditii ar fi intrunite, tot nu ar fi o fapta de o gravitate mare, cel mult medie, care nu ar justifica emiterea unui mandat european de arestare in vederea urmaririi penale. Intr-adevar, pentru 50 de euro, infractiunea tot furt se numeste, dar, asa cum ati spus si dumneavoastra, ar fi mult mai costisitoare toata procedura. Bine, exact cum ati spus si dumneavoastra, doar daca si iar daca, acele situatii s-ar una langa alta...