avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte furt in Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte furt in Germania

buna ziua, va rog eu mult sa ma ajutati cu o problema. un prieten foarte bun de-a meu a fost plecat acum 2 saptamani in germania, in vacanta, si a furat dintr-un magazin, 2 inele in valoare de 50 de euro in total, pentru a le face cadou iubitei sale. din cate am inteles eu, nu stie daca erau camere in magazin pentru ca nu le vazuse, dar cica le-a sustras in asa fel incat e greu tare sa-ti dai seama ca el e cel care le-a luat - erau mai multe inele la gramada si nu stiu cum exact a procedat, ca nu pot reproduce detaliile - numai ca a rupt etichetele in magazin si le-a lasat printre mai multe, pe acolo. e destul de speriat si mi s-a confesat mie dar eu nu stiu cum sa-l ajut. i s-ar putea intampla ceva?... va rog eu mult sa ma ajutati cu niste opinii pertinente... el domiciliaza in arges si a fost prima data cand a plecat intr-o tara straina dar acum e panicat rau... il poate cauta politia acasa sau procuratura? ar fi bine sa arunce inelele, in caz de ceva?

mentionez ca acolo nu i s-a intamplat absolut nimic, cu nimeni din magazin... cica pur si simplu a plecat apoi si s-a intors in romania.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
CristinelI, utilizator
Pentru Politia germana prioritare sunt infractiunile grave: omoruri, violuri, talharii, etc. Dintre hoti prioritari sunt recidivistii. Deci chiar daca magazinul ar face plangere, tot nu e musai ca Politia sa urmaresca efectiv cazul, eventual o uita intr-un dosar si nu se mai uita nimeni la ea.

Daca politistii se gandesc ca va lua o pedeapsa de doua saptamani munca in folosul comunitatii nu se mai deranjeaza cu cerut extradare.
Asta daca ar fi identificat, nu? In plus, doar sa-l cheme la audieri, in caz ca s-ar intruni toate acele conditii, tot ar fi mai mare tevatura decat faptul in sine... Cred si eu..
Dupa niste cautari amanuntite, rezulta ca ar fi lipsit de proportionalitate emiterea unui mandat de arestare in vederea efectuarii urmarii penale pentru o asemenea fapta. Se pare ca exista discutii si in parlamentul european cu privire la stabilirea anumitor infractiuni de o gravitate sporita pentru a se putea aplica un asemenea mandat, de catre o autoritate. Asta e asa, cu titlu informativ.
Ce se poate intampla daca furi de la tomberon din germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare european ortega ortega prietenul meu este arestat in belgia pentru furt in timpul anchetei a fost instiintat ca si in italia a comis furturi el stie ca in italia este suspect de ... (vezi toată discuția)
Contopire facuta de avocat ionela1989 ionela1989 buna seara.sotul meu are mandat se arestare de 6 ani.momentan se sustrage,fiind iesit din tara.asa avea mai multe intrebari: 1.El are toata pedeapsa facuta,6 ... (vezi toată discuția)
Am furat un produs în valoare de 120 de lei. la ieșire a sunat alarma, dar m-am panicat și am mers mai departe. la ce pot să mă aștept? Silviadeca Silviadeca Am furat un produs în valoare de 120 de lei. La iesire a sunat alarma dar din panica am mers inainte, cu siguranță m -au prins camerele de supraveghere, sa ... (vezi toată discuția)