avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contopire facuta de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contopire facuta de avocat

buna seara.sotul meu are mandat se arestare de 6 ani.momentan se sustrage,fiind iesit din tara.asa avea mai multe intrebari:
1.El are toata pedeapsa facuta,6 ani,desi mai are inca 3 dosare penale pe rol.In toate aceste 3 dosare nu poate primi o pedeapsa mai mare de 6 ani.ar putea face avocatul contopirea?sa nu mai trebuiasca sa fie arestat?

2.dupa cat timp de la sustragere de la arest o sa il dea in urmarire prin interpol?ne putem stabili linistiti in strainatate?poate lucra cu contract fara sa i se dea de urma?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:58, 2 August 2011
1. este recidivist ceea ce inseamna ca se poate acorda un spor de pedeapsa la cei 6 ani (care poate fi cea mai grea pedeapsa, dupa cum spuneti);
2.contopirea nu o face avocatul ci instanta de judecata prin sentinta pronuntata. Va fi arestat oricum deoarece pedeapsa de 6 ani nu este executata.
3. in momentul in care serviciul de urmariri va epuiza mijloacele de identificare si va constata ca este plecat din tara se va emite mandat european de arestare, atunci se va notifica si Interpolul. asta inseamna ca orice politist din UE va avea dreptul si obligatia sa il aresteze in vederea extradarii.

incheierea unui contract de munca va determina identificarea lui - in Vest bazele de date ale politiei sunt mult mai bune si eficiente decit ale noastre. Nu va faceti iluzii.
Da, se poate aplica un spor de pedeapsa ceea ce inseamna ca poate ajunge la o pedeapsa de executat mai mare de 6 ani.Cuantumul pedepsei nu il putem estima...
Din cate stiu eu in ultima vreme cam toti sunt extradati in Romania.
Ma refer la cei din Europa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Cat execut in caz de concurs de infractiuni ? stef56 stef56 ce ar trebui sa solicit pentru a-mi fi favorabil ? 1. in anul 2002 am fost arestat preventiv 50 zile pentru inselaciune si apoi procesul a durat pana in 2012 ... (vezi toată discuția)
Cer contopire sau contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere 2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni 3. instanta a ... (vezi toată discuția)