avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara motiv

sotul unei prietene are ceva probleme cu seful,vrea sa il dea afara fara nici un motiv,el este sofer,nu a lipsit nu sa certat cu nimeni nu a gresit cu absolut nimic,vrea sa il dea afara pt k a refuzat sa i mai dea spaga,si cum el taie si spanzura in firma aia nu poate sa vb cu un superior al lui,ce e de facut?da ti o idee o ceva
Cel mai recent răspuns: criss_ina60 , utilizator 12:33, 29 Decembrie 2010
Buna ziua !
In speta dvs. nu este vorba de demisie ( act unilateral al angajatului ) ci de destituire eventual , care nu poate fi efectuata decat in conditiile legii ( Codul Muncii , legea 188/1999 etc) .
Daca nu sunt probleme de ordin profesional , angajatorul poate recurge la motivul "restrangerii activitatii" pt a "scapa" de unii angajati (procedura adesea intalnita in mediul privat ) .
da este vorba de mediul privat,deci nu se poate face nimic
multumesc mult
Salariatul poate sa discute cu angajatorul si sa expuna motivele pentru care a cazut in dizgratia sefului. Nici un angajator nu se bucura ca un salariat al sau sa adune beneficii personale cat timp il plateste pentru munca depuna.
Se poate face ceva .... in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a raportului de munca , sotul dvs o poate contesta in instanta.
Sfatul meu este sa nu-si dea demisia , intrucat nu va putea beneficia de somaj.
da a cazut im dizgratia lui pt k mereu era invatat sa i dea spaga(bani)iar acum a refuzat sa mai faca lucrul asta si el normal k sa suparat,a vrut sa isi dea demisia cua cordul partilor si nu a semnat iar el stiindu se vinovat a zis k ii mai da o a doua sansa,k si cum ar fi gresit el,oricum dak il obliga sa semneze mergeam si in instanta si la I.T.M

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Leocan Leocan Buna ziua In data de 24 ianuarie am fost la munca, iar seara seful meu a tipat la mine si mi sa facut rau am lesinat, am cazut jos cu tot cu tel si sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
Nu mi se acorda preaviz LillLee LillLee buna! ma numesc lili si as avea si eu o problema dak se poate sa ma ajutati va rog. Astazi mi s-a comunicat k ma concediaza, concedierea venind in urma ... (vezi toată discuția)