avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! In conditiile in care la momentul actual sunt in concediu de crestere a copilului, daca deschid o firma imi poate fi afectata indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 28 Decembrie 2010
1. OUG 148/2002 spune:
Art. 12...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

2. O prevedere similara se gaseste si in OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia conventie civila in concediu crestere copil? bianca_madalina bianca_madalina Buna ziua, pot incheia un contract conventie civila de prestari servicii in concediu de crestere copil fara a afecta indemnizatia pe care o ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca sunt in ccc? valentinanitescu valentinanitescu Sunt in concediu maternal de 7 luni. Care este procedura legala prin care sa pot lucra si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)