avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor sau autoaparare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor sau autoaparare?

Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost lovit grav dar barbatul care a sarit cu cutitul la el ,a murit la spital la circa 1 ora!Acum fratele meu este arestat pentru 29 de zile ,dupa care urmeaza a fi condamnat.Intre cati si cati ani se incadreaza pedeapsa??? va rog frumos raspundeti`mi.


Ps... fratele meu a fost la politie si a marturisit totul acolo unde a aflat ca a si decedat barbatul cu care a sarit la bataie.:(
Cel mai recent răspuns: Mascul , utilizator 20:17, 6 Aprilie 2018
Da, asa este, ati expus clar.
Se poate ajunge la suspendare dar numai daca avocatul isi da silinta la modul deosebit sa isi apere clientul...ceea ce in ziua de astazi incepe sa se intample din ce in ce mai rar...Dar o sa treaca si criza pana la urma...

Si daca admitem ca s-ar aplica o pedeapsa cu suspendare ( intrucat nu este imposibil) doar ca se va declara cale de atac de parchet.
Problema va fi si mai complicata dupa prima instanta desi, de principiu, sansele sunt mult mai mari daca exista o pedeapsa cu suspendare aplicata de prima instanta...
Multi raman fara avocat dupa prima instanta...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca s-a ajuns sa se schimbe incadrarea din "omor" in "incaierare" inclin sa cred ca avocatul isi face destul de bine treaba. Cu toate ca "lupta" nu s-a incheiat, se pare ca sunt incurajatoare sansele!
Oricat de bine si-ar face treba avocatul daca un om a murit avocatul trebuie sa aiba o prestatie extraordinara ca sa ajunga la o pedeapsa cu suspendare...
Daca prestatia este buna dupa parerea mea este insuficient.
Nu mai vorbesc si de caile de atac.

Nu se poate schimba incadrarea din omor in incaierare, userul spune ca si-a recunoscut vinovatia, deci autorul este cunoscut.

Daca autorul este cunoscut, este vorba de omor, cu limita maxima scazuta cu un an, cf. art. 322 alin.2 CP. Poate fi chiar omor calificat, fapta fiind savarsita in public (pedeapsa 15-25 de ani).

Daca loviturile sunt date la cap, rar se retine lovituri cauzatoare de moarte, fiind clara intentia de suprimare a vietii. Uitati o speta [ link extern ] /

Fapta inculpatului de a-i aplica victimei mai multe lovituri cu un scaun în zona capului, lovituri care au condus la decesul victimei, constituie infractiunea de omor si nu cea de lovituri cauzatoare de moarte, întrucât inculpatul a actionat cu intentia de a ucide chiar daca nu este vorba de intentie directa a acestuia, deoarece chiar daca prin loviturile aplicate nu a urmarit moartea victimei, a acceptat producerea acestui rezultat.


Ar trebui sa insiste pe legitima aparare, altceva mai bun nu are...
Bună seara dacă să dat un om la tata cu cuțitul astăzi ce pot să fac am sunat poliția și mia zis că primesc în 30 de zile o cuvințare de la procuratură

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ... Florentina20199 Florentina20199 Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ,cauzandu-i diferite fracturi inclusiv la cap. A fost bagat la tentativa de omor . Momentan e ... (vezi toată discuția)
Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile BiancaBB BiancaBB Bună. Fratele meu a avut o altercație cu un prieten, fiind provocat de acesta a folosit un briceag și i-a aplicat niște lovituri în zona stomacului ... (vezi toată discuția)