avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni

In urma unui accident rutier ce a avut loc pe trecerea de pietoni, mentionez faptul ca m-am angajat pe trecere regulamentar, iar autoturismul ce m-a lovit avea viteza normala in localitate...impactul a fost destul de grav, intrucat am o plaga de 2,7 cm in zona parietala urmata de o zgarietura de 5,5 cm, rani pe ambele maini atat profunde cat si superficiale, vanatai pe coapsa dreapta si leziuni ale genunchiului drept...certificatul medicului legal s-a intocmit pentru perioada 21-28 dec urmand sa fie, in caz de necesetate, prelungita perioada de ingrijiri medicale...eu in acest caz ce ar trebui sa fac?cam despre ce suma se poate vorbi pentru daune morale?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:23, 28 Decembrie 2010
In termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului,trebuie depusa plangere penala la politie pentru lovire si alte violente.
De asemeni trebuie sa mergeti la INML sau la serviciul medico-legal local pentru a vi se emite certificat medico-legal,care in concluzii va avea inserate numarul de zile de ingrijiri medicale,necesare refacerii.
Numarul zilelor de ingrijiri medicale,va determina incadrarea juridica a faptei.
In masura in care dvs.puteti dovedi cu acte sau cu alte probe cuantumul cheltuielilor facute,in aceasta masura acestea vor fi admise de catre instanta.
Pastrati toate actele justificative ale acestor cheltuieli(facturi,chitante,bonuri,retete,etc)care sa dovedeasca cheltuielile ocazionate de costul medicatiei,transport,refacere,consulturi.
Puteti de asemeni sa solicitati daune morale care repreprezinta "pretul" suferintei dvs,asupra carora instanta se va pronunta.
Este recomandabil sa angajati un avocat,daca aveti posibilitati materiale,pentru a va sustine cauza in mod profesionist.
Daca zilele de ingrijiri medicale nu sunt necesare ptr recuperarea sanatatii fizice , mergeti din nou la serviciul de medicina legala ptr a se constata necesitatea prelungirii duratei zilelor de ingrijiri medicale . In plangerea penala ce o veti face impotriva celui vinovat de accidentarea dvs , sa va constituiti parte civila si solicitati daune materiale si morale , in masura in care le si puteti dovedi cu probe admise de lege . :)
Ideal ar fi sa ajungeti la o intelegere cu cel responsabil de producerea accidentului .

Editare ulterioara :

Fiind vorba despre un accident rutier , nu putem vorbi despre infractiunea de loviri si alte violente , ci doar despre vatamare corporala din culpa , intrucat conditia ca lovirile si alte violente sa fie retinute ca infractiune este ca forma vinovatiei sa fie intentia , ori in cazul de fata culpa este elementul definitoriu al infractiunii , astfel se va retine in sarcina conducatorului auto vatamarea corporala din culpa .
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecere de pietoni mamicutza44 mamicutza44 anul acesta pe data de 04.07.2008,am fost victima unui accident de circulatie (pieton) pe trecerea de pietoni.In urma accidentului am suferit ,,politraumatism ... (vezi toată discuția)
Urgent inel inel Cate zile de ingrijiri medicale sunt necesare pentru un certificat medico-legal ca sa fie valabil in instanta (vezi toată discuția)