avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

Am un frate care este minor , are 17 ani , iar anul acesta in iunie a primit o hotarare judecatoreasca , care continea o amenda penala de 320 lei. Ce se poate intampla in cazul neachitarii ? Care este termenul limita in care poate fi achitata si unde trebuie platita ? (la tribunal sau sectia de politie de care apartine cu domiciliul). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:08, 28 Decembrie 2010
Exista posibilitatea transformarii amenzii penale in inchisoare cu executare,in cazul in care aceasta nu este achitata.O puteti achita in rate lunare.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Da, se poate transforma in inchisoare.
Platiti macar o parte din amenda la trezorerie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala tanase_78 tanase_78 deci fratele meu a fost parte intr un proces .........intre timp a avut un alt proces care sa solutionat cu inchisoare ....mai are de facut 1 an de zile dar i ... (vezi toată discuția)
Amendã penalã plãtitã parțial. consecințe? dookuhaka dookuhaka Am o amendă penală de 2000 lei eșalonată la plată în tranșe lunare de 100 lei prin sentință penală rămasă definitivă la 19 martie ... (vezi toată discuția)
Amenda penala neplatita georgiana1705 georgiana1705 in urma cu 4 ani , cand practicam taximetria , mi-a fost suspendat permisul pentru cumul de puncte . Am mai condus insa si mi s-au intocmit 2 dosare penale ... (vezi toată discuția)