avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

deci fratele meu a fost parte intr un proces .........intre timp a avut un alt proces care sa solutionat cu inchisoare ....mai are de facut 1 an de zile dar i a venit o amenda penala de 30 milioane din primul proces ...ce se intampla daca nu o plateste?se poate sa i prelungeasca termenul la actuala pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: tanase_78 , utilizator 23:28, 25 August 2012
Confrom legii ( art. 63 cod penal) , dacă cel condamnat la plata unei amenzi penale se sustrage cu rea credinţă de la plata amenzii, pedeapsa se poate transforma în închisoare.
Nu se poate transforma în închisoare însă dacă legea nu prevede pentru infracţiunea comisă această pedeapsă ca alternativă la pedeapsa amenzii .Deci dacă amenda este unica sancţiune prevăzută de lege, nu se transformă în închissoare.
Oricum, nu se pune problema relei credinţe, câtă vreme fratele dvs. se află în executarea unei pedepse. El va trebui mai întâi să se elibereze şi să realizeze venituri.
Pentru neplata amenzii există şi posibilitatea executării silite a bunurilor celui condamnat.
Da,atata timp cat persoana este arestata nu se poate pune problema transformarii amenzii in inchisoare.
mersi mult ....ai fost cat se poate de clara,,,mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala Banika Banika Se poate transforma amenda penala in inchisoare in caz ca nu e platita? Conditii? (vezi toată discuția)
Explicatii privind limitele de pedeapsa zizourapid zizourapid as intreba ce inseamna practic inchisoare de la 1 luna la 3 luni,respectiv de la 3 luni la 2 ani si cam cat ar fi de mare amenda penala corespunzatoare acestor ... (vezi toată discuția)
Va implor am nevoie de ajutor... este in legatura cu fratele meu (inlocuirea pedepsei amenzii) official page official page Deci,cum va spuneam este in legatura cu fratele meu care in clasa a IX a l-a batut pe un alt baiat.S`au judecat ei sh fratele meu a ramas sa plateasca amenda ... (vezi toată discuția)