Buna ziua si sarbatori fericite tuturor!As dori sa va pov.ce mi s-a intamplat.Sunt despartita de concubinul meu, cu care am un baietel de 2 ani si 3 luni.L-am dat in judecata pt. pensia alimentara restanta pe 7 luni(nu este o suma mare 1470,dar totusi),am facut o plangere penala la politie,dar mi-a venit raspunsul astazi si va spun drept am ramas socata...aceasta hartie care mi-a venit este intitulata REZOLUTIE.Citez:examinand actele premergatoare efectuate in cauza si referatul politiei din 28.10.2010,cu propunere de neincepere a urmaririi penale impotriva...x,deoarece el a achitat cu BUNA CREDINTA obligatia legala,ceea ce nu este adevarat.va rog din suflet sfatuiti-ma ce trebuie sa fac?mai scrie de asemenea ca,citez:Confirm:neinceperea urmaririi penale impotriva numitului x,cheltuielile judiciare raman in grija statului si punctul 3 ca solutia se comunica.Va rog dati-mi un raspuns.Va multumesc!
Rezolutia pe care ati primit-o reprezinta solutia procurorului.
Ea trebuie sa fie motivata, prin urmare din continutul ei trebuie sa rezulte in ce mod faptuitorul ( concubinul ) a facut dovada platii pensiei de intretinere .
Impotriva rezolutiei se poate formula plangere la procurorul ierarhic superior in 20 de zile de la data comunicarii acesteia la dvs.
Consultati avocat daca nu va descurcati singura.
Inteleg ca reprezinta solutia procurorului,dar nu este adevarat ceea ce se spune in rezolutie.Fostul concubin avea sa-mi plateasca pe lunile aprilie 2009-noiembrie2009,conform deciziei civile din 2009,pronuntata la judecatorie.Sa va spun cum scrie in rezolutie:Citez:incepand cu decembrie 2009,faptuitorul a achitat suma aferenta lunar,reprezentand plata pensiei de intretinere.Pe parcursul actelor premergatoare,faptuitorul a achitat partial si suma restanta(am intr-adevar un cupon cu suma de 30 ron de la el,dar in rest nimic).Mai scrie in rezolutie,citez:avand in vedere ca instanta de civil nu precizeaza modalitatea de plata a sumei restante,iar de la ramanerea definitiva a sentintei,faptuitorul a achitat cu buna credinta obligatia legala,depunand staruinte in achitarea intregii sume restante(ceea ce iar nu este adevarat,pt.ca de cate ori m-am intalnit cu el mi-a spus ca pot sa fac cate plangeri vreu ,ca imi va dovedi ca nu imi va plati niciodata suma restanta).In temeiul art.228,alin.6 C.p.p.raportat la art.10,lit.d C.p.p.va multumesc daca mi-ti mai da un sfat.cu mult respect.
Mda, cu privire la motivarea rezolutiei m-am lamurit.
Mai am insa o nelamurire cu privire la dispozitivul hotararii din sentinta civila.
Procurorul motiveaza : "instanta de civil nu precizeaza modalitatea de plata a sumei restante".
V-as ruga sa va uitati in dispozitivul hotararii civile si sa-l redati.
Dispozitivul incepe de la " pentru aceste motive instanta in numele legii hotaraste".
Nu este nevoie sa redati numele partilor si alte date..doar continutul dispozitivului, ma intereseaza.:hm:
Buna seara.pt. aceste motive instanta hotareste:1)-neinceperea urmaririi penale a sus-numitului...2)-cheltuielile judiciare sunt suportate de stat..si 3)-solutia se comunica,atat ...sper sa ma lamuriti dumneavoastra,desi am facut deja contestatie la rezolutie,pasul care urmeaza nu mai stiu ,pt ca nimeni nu iti da nici o informatie...Va multumesc!