avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia la zi

Angajatorul are dreptul sa intocmeasca referate la adresa mea in cazul demisiei la zi,.............sau sa ma oblige sa particip la discutii/sedinte cu el ............................
Mai precis ,din secunda in care mi-as depune demisia la zi, in secunda urmatoare angajatorul mai poate sa-mi intocmeasca referate ?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:15, 28 Decembrie 2010
In cazul demisiei pana la expirarea termenului de preaviz c.i.m. isi produce toate efectele.
Prin urmare, se pot intocmi referate , in conditiile de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da,pentru ca va poate cere sa respectati perioada de preaviz,in care aveti calitatea de angajat.
Trebuie sa intelegeti ca nu exista " demisie la zi" decat cu acordul angajatorului.
Exceptia doar cand angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contract.
adelaida_07 a scris:

Trebuie sa intelegeti ca nu exista " demisie la zi" decat cu acordul angajatorului.
Exceptia doar cand angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contract.

Demisia nu se aproba.Aceasta reprezinta vointa unilaterala a angajatului.Exceptia de care faceti pomenire nu a fost invocata de utilizator,deci ea nu poate fi pusa in discutie.
:offtopic: Interventie moderator
Ca sa intelegem ce doreste initiatorul acestui topic , ar trebui sa unem cap la cap toate topicurile pe care le-a deschis pe aceasta tema.

@ Zoltan T
Va adresez rugamintea de a posta numai pe un singur topic , astfel incat cei care doresc sa va ajute sa inteleaga pe deplin problema dvs.
va multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Intrebare b-8 b-8 Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor? Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)