Angajatorul are dreptul sa intocmeasca referate la adresa mea in cazul demisiei la zi,.............sau sa ma oblige sa particip la discutii/sedinte cu el ............................
Mai precis ,din secunda in care mi-as depune demisia la zi, in secunda urmatoare angajatorul mai poate sa-mi intocmeasca referate ?
Nu ma intelegeti.....Daca angajatorul pretinde ca angajatul sa efectueze preavizul in cazul demisiei angajatului iar acesta la randul sau acesta refuza deoarece considera ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate de acesta prin cim...iar preavizul pretins de angajator isi urmeaza cursul legal ...cu consecintele ce decurg din aceasta,cine va stabili daca angajatorul a procedat sau nu a procedat in mod corect???De ce nu faceti referire la raspunderea juridica a angajatorului in acest sens,pentru ca insusi Codul Muncii nu prevede decat faptul ca angajatul se poate adresa tribunalului pentru constatarea acestei situatii si luarea unor masuri prin sentinta judecatoreasca?
Aprecierea faptului da angajatorul nu si-a respectat obligatiile prevazute prin contrat revine salariatului ca parte in CIM. Obligatiile nerespectate trebuie clar expuse in demisie.
Si angajatorul are obligatia de a respecta contractul si de a actiona cu responsabilitate in evaluarea relatiilor de munca.
Acest drept al salariatului este in echivalenta cu dreptul angajatorului de a face aprecieri cu privire la respectarea obligatiilor contractuale ale salariatului.
Asa cum angajatorul poate concedia un salariat care nu s-a achitat de obligatiile din CIM fara preaviz prin apreciere proprie tot asa si salariatul poate demisiona fara sa acorde angajatorului preaviz daca acesta incalca prevederile CIM tot prin aprecierea proprie.
Ambele parti se pot adresa instantei pentru a reglementa divergentele aparute si asupra carora nu pot cadea de acord.
Intrebare
b-8
Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor?
Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)