avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cat impozit voi plati?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cat impozit voi plati?

Azi m-am inregistrat la Adm Financiara din Cluj Napoca,PFA Cod CAEN 8219 ,fara TVA,cu norma de venit.
Mi-a trecut cca 20503 lei,apoi mi-a calculat:venit net determinat pe baza normei de venit=9730lei,venit net aferent perioadei lucrate(inceperea activitatii 27.12.2010) =133lei,plati anticipate cu titlu de impozit 21lei;mi-a zis ca pana in 25mai 2011 trebuie sa platesc impozit.
Intrebarea mea va fi cum se calculeaza acest impozit 97300x16% si se refera la intregul an 2011?mai am nevoie de registru unic de control sau altre registre?Multumesc anticipat,Angella
da,asa este este foarte mult si greu se ajunge la acest net(in mana!!!)dar am o fosta colega de facultate care castiga si mai mult!depinde si de noroc,nu numai de profesionalism!
Multumesc d-lui /d-nei Popu care mi-a raspuns!
Multumesc tuturor care mi-a dat raspunsuri si m-au ajutat!
Tuturor va doresc un an mai bun,cu sanatate ,cu multe realizari si cu multa fericire!
Visele sa vi se implineasca!LA MULTI ANI!
Daca, credeti ca veti obtine venituri mai mici decat norma de venit puteti sa treceti la impozitare in regim real.
Buna ziua.
La sistemul real,cum se calculeaza impozitul pe 2011 ?
Dar,daca nu s-au realizat venituri pe 2010,cum se procedeaza ? (venit 0 - zero)
Se mai depune declaratia pana la 15 ianuarie ? Cea cu venitul estimat ?
Va multumesc.
Optiunea de a determina venitul in sistem real se poate face pana la data de 31 ianuarie, in cazul contribuabililor care au desfasurat o activitate si in anul precedent, prin depunerea unei Cereri la organul fiscal competent. Totodata, cei care opteaza pentru aceasta modalitate de stabilire a venitului net trebuie sa depuna si o Declaratie privind venitul estimat – Formularul 220, pana la 31 ianuarie.
iubestedariarta a scris:

Optiunea de a determina venitul in sistem real se poate face pana la data de 31 ianuarie, in cazul contribuabililor care au desfasurat o activitate si in anul precedent, prin depunerea unei Cereri la organul fiscal competent. Totodata, cei care opteaza pentru aceasta modalitate de stabilire a venitului net trebuie sa depuna si o Declaratie privind venitul estimat – Formularul 220, pana la 31 ianuarie.

Declaraţia estimativă se depune până la 31 ianuarie

de Laura BUCIU
23 ianuarie 2010 01:42
554 vizualizari
A- A+ tipareste yahoo mail
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu îi anunţă pe contribuabilii, persoane fizice care desfăşoară activităţi independente, precum şi asociaţiile fără personalitate juridică ce nu au înregistrat pierderi anul trecut sau cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum şi cei care din motive obiective estimează ca vor realiza venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul fiscal anterior, că au obligaţia depunerii la organul fiscal competent a declaraţiei estimative de venit pentru anul 2010, în conformitate cu prevederile art. 81 din Codul fiscal. Contribuabilii, persoane fizice, care determină venitul net pe bază de norme de venit sau cei pentru care cheltuielile se determină în sistem forfetar şi doresc să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real, trebuie să depună odată cu cererea de opţiuni şi declaraţia de venit estimativ pentru anul 2010. Cererea de opţiune şi declaraţia estimativă se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Declarare venit strainatate vaiox vaiox Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti cu ar fi cel mai convenabil (dpdv al taxelor ce ar trebui achitate) sa declar profitul obtinut lucrand de acasa pentru o ... (vezi toată discuția)