avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... declarare venit strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

declarare venit strainatate

Buna ziua,

V-as ruga sa-mi spuneti cu ar fi cel mai convenabil (dpdv al taxelor ce ar trebui achitate) sa declar profitul obtinut lucrand de acasa pentru o firma din strainatate (este vorba de dezvoltare de software). Ar urma sa se incheie un contract intre mine si acea firma (nu contract de angajare, ci un contract individual eu fiind un simplu contractor). Plata s-ar face in baza unor invoice-uri prin transfer bancar.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:42, 19 Noiembrie 2010
Incheiati contractul, le trimiteti un certificat de rezidenta fiscala in Romania, ei retin impozit pe venit conform legislatiei din respectivul stat si va dau un document justificativ in acest sens, dumneavoastra platiti catre statul roman diferenta pana la cota de 16% din venitul brut, conform reglementarilor privind evitarea dublei impuneri incheiate cu acel stat. Trebuie sa declarati la Administratia Financiara locala venitul realizat si sa achitati respectiva diferenta.
Trebuie sa-mi infiintez PFA ? Iar acele invoice-uri (in EUR) vor fi pe post de facturi pe care le voi inregistrat?
Pentru a elibera facturi care sa va fie achitate trebuie sa fiti PFA. Dar intrebaserati care este cel mai ieftin mod: dumneavoastra personal realizati contractual un venit in SUA sa zicem, acolo se retine 10%, dvs platiti aici diferenta (6%). Trebuie sa declarati la Administratia Financiara locala venitul realizat si asta e tot.
Eu sunt cam in aceeasi situatie, realizez venituri inafara tarii doar ca veniturile nu sint realizate din prestarea unor servicii, ci din comissioane realizate in urma vanzarii unor servicii al altora. Eu practic promovez oferte pe care ei le introduc in anumite retele de advertising, eu find afiliat la reteaua de advertising. Castig un anumit procent din ceea ce castiga reteaua aceasta. Pe unde m-as incadra sau mai bine zis ce taxe ar trebuii sa platesc?

Mai multe aici :

www.avocatnet.ro/content/for...
Cel care plateste nu are obligatia sa retina nimic.
Daca esti platit sau daca se plateste o factura emisa de catre PFA/societatea din Romania ei platesc brut. Este obligatia celui din Romania sa isi declare venitul, sau sa inregistreze factura.

Retinerea se face doar daca PFA/societatea platita este inregistrata in tara platitorului, si doar atunci se tine seama de acordul de dubla impozitare, adica platesti in Ro diferenta, daca acolo este impozitul mai mic, insa nu primesti diferenta daca impozitul este mai mare.

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)