1. Normele de venit pentru Bucuresti sunt in link-ul de mai jos, venitul poate fi 21600 sau 21550 in functia de zona in care locuiti.
[ link extern ]
2. Daca nu esti angajat in alta parte acum se platesc 31.3% din cat vrei tu. Conform noii legi a pensiilor din 2011 ar interveni obligatia platii a 31.3% din minim 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi maxim a de cinci ori câştigul salarial mediu brut. Inca nu se stie cat va fi acest salariu mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale, dar pentru anul 2010 este 1836. In mod normal pentru 2011 nu ar trebui sa fie mult mai mare si de acolo ai obtine intervalul in care poate sa fie venitul asigurat declarat [0.35 * BRUT 2011, 5 * BRUT 2011] (asta daca intra in vigoare noua lege a pensiilor)
3. Cei 5.5 % se platesc la casa de sanatate. Trebuie sa mergi cu decizia de impunere de la finante la casa de sanatate, iti vor da si ei o decizie de impunere. Plata s-ar plati trimestrial, pina pe 15 martie/iunie/septembrie/decembrie. 5.5 % * Norma de venit (21600) / 4 = 297 RON / trimestru
4. Eu trimit invoice-urile catre o firma din SUA. Ei nu platesc nimic in SUA pentru ce facturez eu, PFA-ul e ca o firma in privinta asta, fiecare isi plateste taxele. Ca urmare eu platesc / iti ramine sa platesti impozit de 16% din norma de venit.
5.Daca esti PFA la norma de venit nu trebuie tinuta contabilitatea. Trebuie insa sa pastrezi o evidenta fiscala pentru a stii cand/daca depasesti venitul de 119.000 RON / an, moment in care ar interveni obligatia platii TVA-ului catre stat din ce incasezi. Pentru asta sumele in AUD le convertesti in RON.
6. La chestia asta nu stiu sa-ti raspund documentat. Daca esti PFA si tu incasezi banii intr-o banca din afara Romaniei, s-ar putea ca fiscul din tara respectiva sa te ia la intrebari