Buna ziua!
In momentul de fata sunt in concediu pt. crestere copil, pana la data de 27.08.2011. In luna iunie 2011 voi naste cel de al doilea copil, intrand direct in concediu de crestere copil 2 dupa incheierea concediului pt. primul copil. Cum se va calcula indemnizatia pt. cresterea celui de al doilea copil cf. OUG 111/2010? Mentionez ca am indemnizatie mai mare decat cea minima de 600 de lei. Multumesc!
De la nasterea celui de-al doilea copil si pana la 27.08.2011 beneficiati de indemnizatie + 600 ron pentru cel de-al doilea copil. Dupa data de 27 august ramaneti doar cu 600 ron plus alocatiile copiilor.
Cf. art. 2 alin. (5) lit. g : "Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:........g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului". Cf. art. 3 alin. (2) lit. c): "(2) Veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz: ...........c) suma incasata de persoana indreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele prevazute la art. 2 alin. (5) si (6)". Si atunci de ce va fi doar 600 lei? Sau nu am inteles eu bine textul ordonantei?
Nu-i nimic, sper sa fi inteles eu bine si sa nu ne dea totusi doar 600 lei, ca ma astept la orice.
As mai avea o nelamurire. In cazul in care m-as alatura unui grup de femei insarcinate sau mame pt. un proces colectiv impotriva statului pt. reducerea indemnizatiei la 75% in loc de 85% din venituri si a perioadei pt. al doilea copil, oare indemnizatia actuala mi se suspenda si se amana plata indemnizatiei pt. al doilea copil pana la solutionarea cazului?