avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca unic la nivel national ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011

Buna seara!
Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei?
Va urez toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 10 Iunie 2012
Iulia Sim a scris:

Tocmai ce-am sunat la Ministerul Muncii si mi-au zis ca nu s-a inregistrat inca...


Se stia de ceva vreme ca nu este inca inregistrat la Ministerul Muncii noul CCMN.
Si atunci se aplica prevederile vechiului contract colectiv de munca? Daca da, in baza carui temei legal sau articol stipulat in acesta?
Art. 4. – (1) Prezentul contract se încheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.

(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
De acord, dar raspunsul Ministerului din documentele atasate, l-ati vazut, acolo precizeaza expres ca patronatele au denuntat CCM la nivel national, ceea ce inseamna ca prevederea nu se aplica.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
Profesional New Consult, Consilier juridic
Intr-adevar, dar acea organizatie care l-a denuntat nu am vazut-o ca fiind semnatara a acelui CCMN ... in acest sens, se pot formula urmatoarele intrabari:
1. Care este data denuntarii CCMN?
2. Cine este organizatia care l-a denuntat?

Alte discuții în legătură

Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)
Ccmunn ellay_yon ellay_yon Buna seara, as dori si eu sa stiu daca mai este valabila acea lege din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
A fost denuntat sau nu ccmun? fluturas79 fluturas79 Bună ziua! Mi s-a respins de către ITM cererea de înregistrare a contractului colectiv la nivel de unitate, pe motiv că nu am trecut nici în adresa de ... (vezi toată discuția)