avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca unic la nivel national ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011

Buna seara!
Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei?
Va urez toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 10 Iunie 2012
La modul obiectiv aveti dreptate, insa nu ma minunez sa nu constat si va supun atentiei acel comunicat provenit de la Ministerul Muncii, Directia Dialog Social, semant de dl. Serghei Mesaros, care spune clar ca NU AVEM CCM in acest moment, cel vechi fiind denuntat (deci recunoscuti denuntatorii), iar cel nou nesemnat . E o situatie confuza. Eu am propus tuturor colaboratorilor mei grila data de noul CCM, chiar daca nu a fost inregistrat, caci tare imi e teama ca ne vom afla in fata unui nou paradox.
Intr-adevar, este un nou paradox ... o noua problema s-ar putea ridica si daca se fac majorari dupa HG nr.1193/201 coroborat cu vechiul CCMN , iar in conditiile in care apare noul CCMN sa se faca din nou modificari , numai ca in acest ultim caz la o parte din salariati scade salariul (persoane care ocupa posturi ce necesita studii superioare) .
In opinia Ministerului Muncii este un vid legislativ in ce priveste CCM la nivel national aplicabil :).

Iata un link cu un raspuns al MMSSF prin care se spune ca nu exista momentan contract colectiv de munca la nivel national.
[ link extern ]
1. M.M. isi asuma o mare responsabilitate cand afirma ca nu exista un CCMUNN aplicabil la aceasta ora.
2. Secretul pastrat de M.M. cu privire la cel care a denuntat CCMUNN si data cand a facut-o ascunde lucruri necurate.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este o aberatie cu privire la denuntarea .. pana in prezent nimeni nu a postat pe forum cine a denuntat CCMN, data denuntarii si calitatea in care a denuntat .. se posteaza o adresa care nu are nicio valoare juridica .. o adresa trimisa de catre MM la peste 1000 de petitionari care au pus aceasta intrebare .

Alte discuții în legătură

Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)
Ccmunn ellay_yon ellay_yon Buna seara, as dori si eu sa stiu daca mai este valabila acea lege din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
A fost denuntat sau nu ccmun? fluturas79 fluturas79 Bună ziua! Mi s-a respins de către ITM cererea de înregistrare a contractului colectiv la nivel de unitate, pe motiv că nu am trecut nici în adresa de ... (vezi toată discuția)