avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare contabila

buna seara!
firma unde lucrez se ocupa cu repararea calculatoarelor, imprimantelor..e.t.c, inclusiv comercializarea lor.
intrebarea mea: ptr incarcarea tonerelor, sau a cartuselor se merge la o firma specializata care factureaza catre firma noastra manopera respectiva. Daca ar ramane in firma le-as inregistra in 628 dar administratorul le mai adauga un mic adaos comercial si le factureaza la randul lui clientilor carora le apartin acele produse, specificand pe factura manopera. Deci, in ce cont tb sa inregistrez? 371? daca pe factura scrie manopera sau incarcare cartuse.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:35, 29 Decembrie 2010
Dvs ce doriti sa aflati de fapt : in ce cont inregistrati prestatia (manopera )din factura furnizorului,sau cea din factura emisa de firma Dvs catre client?

Factura furnizorului o inregistrati in cont 628 ,iar factura emisa clientului in cont 704.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Dvs. nu revindeti un stoc de marfa. Nu vindeti toner. Intermediati un serviciu, deci tot un serviciu faceti. Factura catre client o inregistrati 4111 = 704
exact, prestatia (manopera )din factura furnizorului, in ce cont o inregistrez?
multumesc!
scuze, am citit mai jos si am inteles...
multumesc mult de tot!
Buna dimineata.

Cu cea mai mare placere,nu aveti pentru ce . :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie calculatoare alexs1985 alexs1985 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum ar fi corect sa inregistrez o factura de\" Reparatie unitate centrala\" . Am o firma in domeniuL IT ( servicii de ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii sau produs gabrielabarko gabrielabarko Buna ziua, reprezint o firma care realizeaza servicii foto- ma confrunt cu urmatoarea situatie- am realizat designul pentru un album foto pentru un client, si ... (vezi toată discuția)