avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantia si acordul cadru
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantia si acordul cadru

Buna ziua,
O societate castiga o licitatie si incheie un acord cadru pe 3 ani si contarct subsecvent pe 1 an. Conform legislatiei societatea este obligata sa deschida cont pentru retinerea garantiei de buna executie din facturile emise. Problema este ca nu este stipulat nicaieri cand se va ridica garantia, in fiecare an dupa ce se termina ctr.subsecvent sau dupa cei 3 ani. Unde pot gasi referiri legate de acest aspect?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 12:37, 30 Decembrie 2010
Garantiile de buna executie sunt legate de contracte, nu de acorduri cadru.
Acordul cadru poate nici nu produce efecte daca contractele subsecvente respectivului acord cadru nu sunt incheiate.
In consecinta dupa primul contract se ridica garantia, iar daca urmeaza un al doilea contract se constituie garantie pentru el, si asa mai departe.
Succes.
Multumesc pentru raspuns, unde pot citi despre acest lucru, cei cu care am incheiat contractul mi-a spus ca pot ridica garantia dupa ce se rtermina acordul cadru, acelasi lucru mi-a s-a intamplat anul trecut , am ridicat garantia dupa 3 ani ( perioada acordului cadru)
art. 89-92 din hg 925/2006 unde se face vorbire de garantia de buna executie in cazul contractelor cu termen general. prin urmare si contractul subsecvent se supune acelorasi regului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)
Acord cadru versus licitatie deschisa liliann liliann Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica). Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a ... (vezi toată discuția)
Acord - cadru vizamali vizamali Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)