avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii dupa pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii dupa pensionare

In cazul in care o persoana are varsta standard de pensionare in 2011, (dupa vechea lege), isi poate continua activitatea conform noii legi a pensiilor pana la varsta standard prevazuta de aceasta (in acest caz cca 63 ani -femei)?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Zetu Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:18, 5 Ianuarie 2011
In cazul de fata varsta standard de pensionare este aceiasi si pe legea19/2000 si pe legea 263/2010.Asadar continuarea activitatii se poate face numai cu acordul angajatorului.
Cand am spus varsta standard de pensionare m-am referit la :
*dupa Legea 19/2000 ar trebui sa ma pensionez incepand cu 11 iunie 2011(la 59 de ani si 1 luna);
*daca vreau sa-mi continui activitatea o pot face pana la varsta de 63 de ani conform legii 263/2010 ?
Varsta standard de pensionare de 63 de ani este valabila(ceruta de lege) pentru femeile nascute in ianuarie 1967.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
In cazul dvs. Legea nr. 263/2010 prevede aceeasi varsta standard de pensionare, respectiv 59 de ani si o luna. Daca veti iesi la pensie, veti putea sa va continuati activitatea cu acordul angajatorului. Pensia pentru limita de varsta poate fi cumulata, nelimitat, cu orice alte venituri (in sectorul privat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea incetarii cim in cazul pensionarii nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua! Daca o persoana indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare conform tabelului (anexa 5) din lg.263/2010, institutia este obligata sa-i ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1968 luna Octombrie Am 29 de ani de munca (1986-2015) din cei 29 de ani , 12 ani sunt in Grupa a II -a iar ultimii 4 ani ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor pentru balerini si dansatori mateilivia mateilivia Buna seara!Ma numesc Livia Matei,am fost balerin-dansator la Ansamblul Banatul din Timisoara.Legea pensiilor referitoare la balerini si dansatori spune ca din ... (vezi toată discuția)