avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de inchiriere

Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa nationalizata,care a fost retrocedata proprietarului.Am primit notificare referitor la incheierea contractelor de inchiriere.Va rog sa-mi spune-ti,pe cati ani poate incheia contractul cu chiriasii?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:34, 30 Martie 2008
Chiriaşul sau fostul chiriaş este obligat că comunice în scris proprietarului, cu confirmare de primire, cererea de a încheia un nou contract de închiriere, în termen de cel mult 30 de zile de la primirea notificării.
La expirarea termenului de închiriere stabilit conform legislatiei in materie chiriaşul are dreptul la reînnoirea contractului, pentru aceeaşi perioadă, dacă părţile nu modifică prin acord expres durata închirierii.
5 ani persoanele fizice si 3 ani p[ers juridice ( sau invers ???:((
Contractul de inchiriere in acest caz se incheie pe 5 ani.
Pt. alte amanunte vezi OUG 40/1999, modificata prin Legea 241/2001.
nu ne-a spus despre ce fel de contract este vorba ...imobil retrocedat CAND !!!
proprietarul pers. fizica sau juridica astfel sifera si obligatia lui...sunt mai multe chestii de discutat.
Imobilul a fost repus in posesia proprietarului pe 18 martie si astazi am avut intalnire la biroul executorului judecatoresc pt a stabili conditiile noului contract de inchiriere.Proprietarul nu vrea sa incheie contract pe 5 ani,vrea doar sa substituie contractul de la ICRA care expira in 2009.Nu i-am dat un raspuns pe loc ,cu privire la noul contract.Am amanat raspunsul pt o alta data stabilita.Va rog sa-mi spune-ti ce sa fac?Am vreo sansa sa inchei contract pe 5 ani?

Alte discuții în legătură

Termen contract inchiriere pe oug 40/1999 guyzmo guyzmo Pentru un imobil retrocedat prin dispozitie de primar pe data de 15/10/07 punerea in posesie s-a facut pe 1/11/07 si acum trebuie notificat chiriasul - care ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere magda1612 magda1612 :) Buna dimineata ! Apelez din nou la ajutorul dvs pt lamuriri intr-o problema: vreau sa inchiriez un apartament , si nu stiu cum sa procedez pt a evita ... (vezi toată discuția)