Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa nationalizata,care a fost retrocedata proprietarului.Am primit notificare referitor la incheierea contractelor de inchiriere.Va rog sa-mi spune-ti,pe cati ani poate incheia contractul cu chiriasii?
Cu multumiri.
Chiriaşul sau fostul chiriaş este obligat că comunice în scris proprietarului, cu confirmare de primire, cererea de a încheia un nou contract de închiriere, în termen de cel mult 30 de zile de la primirea notificării.
La expirarea termenului de închiriere stabilit conform legislatiei in materie chiriaşul are dreptul la reînnoirea contractului, pentru aceeaşi perioadă, dacă părţile nu modifică prin acord expres durata închirierii.
nu ne-a spus despre ce fel de contract este vorba ...imobil retrocedat CAND !!!
proprietarul pers. fizica sau juridica astfel sifera si obligatia lui...sunt mai multe chestii de discutat.
Imobilul a fost repus in posesia proprietarului pe 18 martie si astazi am avut intalnire la biroul executorului judecatoresc pt a stabili conditiile noului contract de inchiriere.Proprietarul nu vrea sa incheie contract pe 5 ani,vrea doar sa substituie contractul de la ICRA care expira in 2009.Nu i-am dat un raspuns pe loc ,cu privire la noul contract.Am amanat raspunsul pt o alta data stabilita.Va rog sa-mi spune-ti ce sa fac?Am vreo sansa sa inchei contract pe 5 ani?