avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de inchiriere

Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa nationalizata,care a fost retrocedata proprietarului.Am primit notificare referitor la incheierea contractelor de inchiriere.Va rog sa-mi spune-ti,pe cati ani poate incheia contractul cu chiriasii?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:34, 30 Martie 2008
Ma scuzati ca intervin. Am o intrebare. Care este legea in vigoare care reglementeaza relatia chirias proprietar si unde se specifica ce trebuie sa contina in mod legal un contract de inchiriere?
sandman6548 a scris:

Ma scuzati ca intervin. Am o intrebare. Care este legea in vigoare care reglementeaza relatia chirias proprietar si unde se specifica ce trebuie sa contina in mod legal un contract de inchiriere?

Principalul act normativ in materia inchirierii locuintelor este Legea locuintei nr. 114/1996, dar sunt si multe alte dispozitii prevazute in legi speciale. In completarea lor se aplica dispozitiile Codului civil privind contractul de locatiune art 1410-1453.
Din toate aceste reglementari aflam si ce ar trebui sa contina un contract de inchiriere (legea nu contine modele).
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2008
romascanu, moderator
N-am gasit in aceste legi vreo precizare referitor la moneda in care se achita chiria. Sunt unii proprietari care solicita plata chiriei in euro spre exemplu. Este legal asa ceva?
Constitutia Romaniei prevede ca moneda nationala este leul, cu subdiviziunea sa banul .....
Toate operatiunile (plati, incasari, transferuri...) intre rezidenti, care nu fac obiectul comertului cu bunuri si servicii, pot fi efectuate in mod liber fie in moneda nationala, fie in valuta. (Regulament BNR 4/2005).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Termen contract inchiriere pe oug 40/1999 guyzmo guyzmo Pentru un imobil retrocedat prin dispozitie de primar pe data de 15/10/07 punerea in posesie s-a facut pe 1/11/07 si acum trebuie notificat chiriasul - care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere claudiaanto claudiaanto Am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu cu o societate. Eu doresc rezilierea contractului, inainte de termen. Proprietarul refuza sa imi accepte ... (vezi toată discuția)